Προϊόντα και συσκευές που μέχρι πριν λίγο καιρό \”έσπαγαν τα ταμεία\”, καθίστανται πλέον άχρηστα από τις τεχνολογικές εξελίξεις και κυρίως λόγω της εξέλιξης των κινητών τηλεφώνων και των tablets που ενσωματώνουν πλέον δεκάδες λειτουργίες.
Ας δούμε ποια προϊόντα βλέπουν τις πωλήσεις τους να υποχωρούν το τελευταίο διάστημα και προβλέπεται να συνεχιστεί η τάση αυτή και το 2014.

GPS συσκευές

Πριν μερικά χρόνια, οι συσκευές πλοήγησης βρέθηκαν στην κορυφή των gadgets, κατακλύζοντας την αγορά και βοηθώντας εκατοντάδες εκατομμύρια οδηγούς σε όλο τον κόσμο στο να μην χάνονται.
Η ζήτηση όμως για τις συγκεκριμένες συσκευές συνεχώς μειώνεται. Το 2012 αγοράστηκαν 7,5 εκατ. GPS στη Βόρεια Αμερική από 18 εκατ. συσκευές το 2009.
Η χρησιμότητα του GPS δεν αμφισβητείται όμως πλέον μπορεί κανείς να αποφύγει την αγορά μιας ξεχωριστής συσκευής και να χρησιμοποιήσει τους χάρτες που διαθέτουν σχεδόν όλα τα smartphones.

DVD and Blu-ray players

Οι πωλήσεις των DVD και Blu-ray συστημάτων μειώθηκαν κατά 20% το 2013 σε σχέση με το 2012 ενώ από το 2010 η πτώση φθάνει το 25% στην Αμερική.
Οι καταναλωτές προτιμούν να βλέπουν μέσω streaming ταινίες στο ίντερνετ χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το Netflix. Εξάλλου όσοι διαθέτουν παιχνιδομηχανές όπως Xbox και PlayStation, μπορούν να βλέπουν DVD.

Υπολογιστές και laptop 

Με την άφιξη των tablets δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει κανείς υπολογιστή ή laptop – εκτός και αν αποτελούν μέρος της δουλειάς του. Τα tablets προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες – μουσική, φωτογραφίες, ταινίες και σερφάρισμα στο ίντερνετ και είναι σαφώς φθηνότερα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις σταθερών υπολογιστών υποχώρησαν κατά 4% το 2012.

Ψηφιακές κάμερες 

Το μικρό τους μέγεθος και η κομψή εμφάνιση έκανε τις ψηφιακές μηχανές το απαραίτητο gadget για κάθε ηλικία. Όχι πλέον. Το 2013 υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν περίπου 11,5 εκατ. μηχανές στις ΗΠΑ, εμφανίζοντας πτώση 44% από το 2012. Οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν στα 8 εκατομμύρια το 2014.
newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook