Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν όσοι έχουν προσληφθεί μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, καταγγέλει μια αναγνώστρια στο Flashnews.gr.

Όπως η ίδια η αναγνώστρια τονίζει στο μήνυμά της, άνθρωποι οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του δήμου Ηρακλείου, δεν πήγαν καθόλου και κάποιοι που πήγαν στις θέσεις, παραιτήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες με αποτέλεσμα να μείνουν και χωρίς κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.

Σε φωτογραφίες που έστειλε φαίνονται εργαζόμενοι να δουλεύουν μέσα στη βροχή.

Σας παραθέτουμε ένα μέρος του μηνύματος της ίδιας της αναγνώστριας με τις φωτογραφίες:

« ....14.30 το μεσημέρι και ενώ ανέβαινα με τα πόδια από τη μικρή Κνωσσού για να πάω προς το σπίτι μου, βλέπω 5 ανθρώπους να μαζεύουν κλαδιά και φύλλα από το δρόμο ενώ η βροχή καλά έπεφτε.

Είχαν γίνει μούσκεμα και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες δεν φορούσαν ούτε αδιάβροχο»Στην επιστολή της συνεχίζει η αναγνώστρια:

«Μέχρι και τις 15.00 το ίδιο σκηνικό. Θέλω να πιστεύω ότι θα σχολούσαν μετά. Και οι μόνιμοι να έχουν σχολάσει από τη μια το μεσημέρι και να είναι στα σπίτια τους.

Και αναρωτιέμαι οι αρμόδιοι φορείς που είναι; Ο ΟΑΕΔ; Ο επόπτης εργασίας;

Αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους για αυτά τα λίγα ευρώ να δουλεύουν τόσες ώρες και σε τέτοιες συνθήκες; Η απάντηση δική σας ».