Κάθε οδηγός έχει αντικρίσει κάποια στιγμή στη ζωή του ένα «περίεργο» σύμβολο ή ένα εξάρτημα ή κουμπί στο αυτοκίνητό του, για το οποίο το μόνο πράγμα που μπορούσε να σκεφτεί ήταν: «Τι στο καλό είναι αυτό τώρα;».

Ανάλογα με την περίσταση, το επόμενο βήμα είναι συνήθως είτε η αναζήτηση του βιβλίου οδηγιών που έχει θαμμένο κάπου μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, ή… μια κλήση στην οδική βοήθεια.

Δείτε παρακάτω μερικά «σήματα ή εξαρτήματα» που έφεραν σε δύσκολη θέση κάποιους οδηγούς, και τη σημασία τους, όπως την κατέγραψε ο Patrick George στο Jalopnik.


1) Κουμπί «PTY-CAT» στα Subaru


\"\"
Τα αρχικά αυτά σημαίνουν «program type» και «category». Το κουμπί αυτό χρησιμεύει για την αναζήτηση στις playlist είτε ανά τύπο προγράμματος είτε ανά κατηγορία.

2) Ένα κουμπί στο φλας μιας μοντέρνας BMW


\"\"
Το κουμπί με την ένδειξη «BC» χρησιμεύει για «περιήγηση» στον πίνακα οργάνων.

3) Φωτεινή ένδειξη για την πίεση των ελαστικών


\"\"
Αρκετοί οδηγοί δε γνωρίζουν ότι όταν ανάβει αυτή η φωτεινή ένδειξη, έχει έρθει η ώρα να ελέγξουν την πίεση των ελαστικών τους.

4) Κουμπί « FUNK» στα Volkswagen και Audi 


\"\"
Μπορεί να το έχετε δει σε παλιά VWs και Audi. «Funk» σημαίνει «ραδιόφωνο» στα γερμανικά. 

5) Το κουμπί «Party Mode» στα Toyota


\"\"
Για εκείνους που… το πάρτι δεν τελειώνει ποτέ, η Toyota φρόντισε ώστε να μην… ξενερώνουν! Τα 4Runner είχαν ένα κουμπί που «ανέβαζε» τα μπάσα και μετέτρεπε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε… ντίσκο!

6) Κουμπί για τα πίσω φώτα ομίχλης


\"\"
Μπορεί το σήμα να σας φαίνεται… περίεργο, όμως είναι ένα από τα κουμπιά που πρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκονται και σε τι χρησιμεύουν, ειδικά αν μένετε σε περιοχή όπου πιάνει ομίχλη.


7) Το «Extra» κουμπί στο Saab 99 Turbo


\"\"
Οι κατασκευαστές του συγκεκριμένου μοντέλου σκέφτηκαν να βάλουν μία επιπλέον θέση για κουμπί… για οτιδήποτε «extra» θα ήθελε να προσθέσει ενδεχομένως ο οδηγός αργότερα, μετά την αγορά του αυτοκινήτου, π.χ. φώτα ομίχλης.

8) Η φωτεινή ένδειξη που σας «λέει» ότι κάτι «τρέχει» με τη μηχανή


\"\"
Αυτή είναι η ένδειξη που ο κάθε οδηγός… τρέμει και δεν θέλει να δει. Το αυτοκίνητό σας σάς «λέει» ότι κάτι «τρέχει» με τη μηχανή του. Ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνετε μια επίσκεψη στο συνεργείο σας.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook