Η ελληνοαυσταλιανή εταιρεία Maras Group τιμήθηκε με το βραβείο του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (ΕΒΑ) ως «κορυφαία επιχείρηση για το 2013».

Η τελετή βράβευση έλαβε χώρα σε αίθουσα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ως αναγνώριση της «της καινοτόμου δραστηριότητας και της επιτυχίας της εταιρίας στο χώρο των κατασκευών».

Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής της εταιρείας Στιβ Μάρας. Την εταιρέια ίδρυσε ο πατέρας του Θεοφάνης Μάρας.

Κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου δήλωσε: «Η διάκριση αυτή αποτελεί για μας ξέχωρη τιμή». Η εταιρεία του πρόσφατα ανακοίνωσε πως το 2014 θα επενδύσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια για να «αναστήσει» το Πορτ Αντελάϊντ και να το μετατρέψει σε ένα σούπερ-εμπορικό κέντρο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πέρσι ο Θεοφάνης Μάρας τιμήθηκε ως «κορυφαία προσωπικότητα» της Νότιας Αυστραλίας για τον χώρο των ακινήτων από το Συμβούλιο Ακινήτων της Νότιας Αυστραλίας (Property Council of Australia SA), γιατί ο κ. Μάρας άλλαξε το πρόσωπο των πόλεων και των επαρχιών της Νότιας Αυστραλίας.

Ο κ. Θεοφάνης Μάρας είχε δηλώσει τότε πως στην Αυστραλία «υπάρχει το σύνδρομο της ψηλής παπαρούνας. Όλοι βλέπουν τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες ότι κάνουν πολλά κέρδη και τις θεωρούν αντιπάλους. Λίγοι κατανοούν τους κινδύνους και το ρίσκο που παίρνουμε για να κτίζουμε σπίτια, εργοστάσια, επιχειρήσεις».

greekreporter.gr