Σκέψεις για το ενδεχόμενο μείωσης του επιτοκίου του δανείου που έλαβε η Ιρλανδία φέρνει στο φως δημοσίευμα του BBC, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις και χωρίς να είναι γνωστά τα ανταλλάγματα που θα κληθεί να δώσει το Δουβλίνο.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, το επιτόκιο του 5,8% όπως ορίστηκε για το Δουβλίνο θα περιοριστεί, χωρίς να είναι σε σαφές σε ποιο βαθμό θα γίνει αυτό.

Ακόμη, οι πηγές του BBC αναφέρουν ότι θα υιοθετηθεί μία συμφωνία πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις 17 Μαΐου.

Το πακέτο διάσωσης της χώρας θα συζητηθεί στο μέλλον, καμία απόφαση δεν υπάρχει ακόμα, είπε εκπρόσωπος του ιρλανδικού υπουργείου Οικονομικών στο Bloomberg.

Επιπλέον, δεν είναι γνωστό ποιο θα είναι το αντάλλαγμα θα χρειαστεί να καταβάλλει η Ιρλανδία.

Το Δουβλίνο έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αυξήσει τον χαμηλό φόρο στις επιχειρήσεις (της τάξης του 12,5%), παρά τις πιέσεις που δέχτηκε για αυτό. Σημειώνεται ότι φορολογούνται τα έσοδα της επιχείρησης από όλη την ΕΕ και όχι αυτά που παράγονται στην Ιρλανδία.

Είναι πάντως πιθανό ότι θα αλλάξει η πολιτική φορολόγησης και η φορολογική βάση, παρά ο ίδιος ο φόρος, σημειώνει το BBC.

Το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ ανέρχεται σε 85 δισεκατομμύρια ευρώ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook