Την έλευση του νέου έτους γιόρτασε χθες βράδυ ο επιχειρηματικός κόσμος του Ηρακλείου στην καθιερωμένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος ευλόγησε και τη Βασιλόπιτα, παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου, και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γιώργος Δεικτάκης, o Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των δικαστικών και στρατιωτικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « το 2013 ήταν μία ακόμη χρονιά που στιγματίστηκε από την οικονομική κρίση, γεμάτη ένταση και εσχατολογία. Μια χρονιά που μας αφήνει με χιλιάδες ανέργους, με πολλούς άστεγους, με πολλά λουκέτα και αυτοκτονίες» και πρόσθεσε 

«Έχουμε φτάσει πλέον στο μη περαιτέρω. Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στο κρισιμότερο, ίσως, σημείο του κακοτράχαλου αυτού δρόμου που έχει πάρει την τελευταία πενταετία. Στο πλαίσιο ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αποδείξει πως, πέρα από τους δημοσιονομικούς στόχους, έχει αρχίσει να κερδίζει το δυσκολότερο στοίχημα, αυτό της πραγματικής οικονομίας».Ο κ. Αλιφιεράκης υπογράμμισε οτι παρά τις αντιξοότητες υπήρξαν και θετικές εξελίξεις, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, όπως «η σημαντική επιτυχία που είχαμε ως Κρήτη στην προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε, με τη συνεργασία της Περιφέρειας και των άλλων Επιμελητηρίων του νησιού, καταφέρνοντας να πείσουμε την πολιτική ηγεσία να ενταχθούν 1.462 επιχειρήσεις στο πρόγραμμα ’’Στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων’’ του ΕΣΠΑ, το οποίο θα δώσει μια σημαντική ανάσα στην τοπική οικονομία στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας χαρακτηριστικά «Πιστεύω ότι η μπορούμε να πάμε μπροστά. Μπορούμε να κτίσουμε ένα καλύτερο κόσμο για μας και τις νέες γενιές. Μπορούμε να ξαναβρούμε την κοινωνική συνοχή μας. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται προσπάθεια, χρειάζεται κόπος χρειάζεται άλλη νοοτροπία, χρειάζονται ουσιαστικές συμμαχίες χρειάζεται νέα αρχή και νέα πορεία. Πρέπει να φύγουμε από το εγώ της ευμάρειας και να συναντηθούμε στο εμείς της κρίσης. Δε φτάνει απλά να γυρίσουμε πίσω τις σελίδες του βιβλίου και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Πρέπει να κλείσει αυτό το βιβλίο και να ξεκινήσουμε να γράφουμε τον νέο τόμο με νέες αρχές, με τις αξίες μας και την ταυτότητά μας να καθοδηγεί, σε ένα παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που δεν στηρίζεται σε πήλινα πόδια».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ύμνους και τραγούδια από τη χορωδία «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και λιτό κέρασμα που προσφέρθηκε στους προσκεκλημένους.