Ενόχληση για την αναβολή που δόθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου του 2011, στην εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει το ελληνικό δημόσιο κατά της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, εκφράζει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Το δελτίο δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του υπουργείου Οικονομικών και σε αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «περαιτέρω αναβολές δεν συμβάλουν στην πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης».

Η αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της Ι.Μ. Βατοπεδίου είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την περασμένη Τρίτη. Με τη συγκεκριμένη αγωγή – τη πρώτη από τις πέντε που έχουν κατατεθεί κατά της Ι.Μ Βατοπεδίου – το ελληνικό δημόσιο διεκδικεί αποζημίωση 10 εκατ. ευρώ αλλά και ακύρωση συμβολαίου που είχε συντάξει το 2007 η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη. Βάσει του συμβολαίου της κ. Πελέκη – η οποία σε ποινικό επίπεδο αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της συνέργειας σε απιστία – είχε γίνει η ανταλλαγή αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στη θέση «Αγιος Αθανάσιος» του Δήμου Βεγορίτιδας στην Πέλλα με ποσοστό 7,682 τοις χιλίοις της λίμνης Βιστωνίδας.

Και ενώ την περασμένη Τρίτη είχε προσδιοριστεί η συζήτηση της αγωγής, οι νομικοί εκπρόσωποι της Ι.Μ. Βατοπεδίου υπέβαλλαν αίτημα αναβολής προκειμένου να προσκομίσουν στο δικαστήριο έγγραφα της ποινικής δικογραφίας αλλά και γιατί μάρτυρας που επρόκειτο να καταθέσει υπέρ της Μονής δήλωσε ασθενής.

Το ελληνικό δημόσιο ζήτησε να μην αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης αλλά τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να την αναβάλλει για τις 14 Φεβρουαρίου του 2012. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε την σημερινή ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το Νομικό Συμβούλιο πιστεύει ότι οι επόμενες συναφείς αγωγές, που έχουν προσδιοριστεί προς συζήτηση, μετά από αιτήσεις προτιμήσεως του, εντός των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2011, θα συζητηθούν και θα υπάρξει επ’ αυτών κατ’ ουσία δικαστική κρίση. Περαιτέρω αναβολές προδήλως δεν συμβάλουν στην πληρέστερη διερεύνηση και υποστήριξη της υποθέσεως, της οποίας το πραγματικό υλικό και οι νομικές πτυχές έχουν αποτελέσει από μακρού χρόνου και για τις δυο πλευρές αντικείμενο ενδελεχούς απασχολήσεως».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook