Με ιδιαίτερη ευαισθησία αντιμετώπισαν ένα κοινωνικό θέμα τόσο η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, όσο και η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, όταν χρειάστηκε να επέμβουν στην περίπτωση, ενός παιδιού μόλις 12 μηνών.

Συγκεκριμένα η καταγγελία έγινε στην Κοινωνική Υπηρεσία από έναν ευαισθητοποιημένο Ρεθεμνιώτη και αφορούσε ένα κοριτσάκι που δεν είχε κλείσει ακόμα το πρώτο έτος της ηλικίας του και ζούσε μαζί με την άστεγη μητέρα του σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στον Κουμπέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς της μικρής ήταν άστεγοι και άνεργοι, που είχαν έρθει το τελευταίο διάστημα από τα Χανιά και είχαν βρει καταφύγιο στις παλιές αποθήκες της Ένωσης στον Κουμπέ.

Μετά την καταγγελία ειδοποιήθηκαν η Εκκλησία και το Νοσοκομείο που συνεργάστηκαν άψογα, προκειμένου το παιδί να απομακρυνθεί άμεσα από τον άθλιο χώρο στον οποίο ζούσε και να υποβληθεί σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, πατήρ Νικόλαο Νικηφόρο, ενεργοποιήθηκαν εθελοντές, από την επιτροπή «Βοήθεια στο Νοσοκομείο», η οποία ακόμα δε λειτουργεί επίσημα και ανήκει σε μία από τις επιτροπές, της υπό ίδρυση Κοινωνικής Υπηρεσίας της Μητροπόλεως μας. Όπως τόνισε ο πατήρ Νικόλαος οι επιτροπές αλλά και η λειτουργία τους θα ανακοινωθούν από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία τους, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

«Είναι πολύ σημαντικό» τόνισε ο πατέρας Νικόλαος «το γεγονός ότι οι εθελοντές της Μητροπόλεως ενεργοποιήθηκαν αμέσως και έμειναν μαζί με το παιδί, σε όλη τη διάρκεια των ημερών που χρειάστηκε να παραμείνει στο Νοσοκομείο τόσο για προληπτικούς λόγους, αλλά όσο και για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου η μικρή να μεταφερθεί σε ένα από τα ιδρύματα παιδικής προστασίας». Από την πλευρά της, η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου ήταν εκείνη που ανέλαβε τη μεταφορά του παιδιού από το περιβάλλον που ζούσε στο Νοσοκομείο κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρει στέγη και περίθαλψη.

Η προϊστάμενη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου κ. Ιωάννα Υπερηφάνου, ανέφερε ότι κοινωνικός λειτουργός του δήμου, πλησίασε την π. εβδομάδα τη μητέρα, η οποία αναγνωρίζοντας την κατάσταση στην οποία ζούσε, τόσο η ίδια όσο και το παιδί της, δέχθηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook