Μια δεκαετία συμπληρώνει η υπόθεση της επένδυσης του Ομίλου Μαμιδάκη για την δημιουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων στο Πέρα Πλατάνι της Σούδας Χανίων.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Flashnews.gr, το 2014 δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις και συγκεκριμένα:

H μόνη εκκρεμότητα που απομένει για την υλοποίηση της επένδυσης, είναι η έκδοση πολεοδομικής άδειας από τον Δήμο Χανίων.

Η έκδοση της άδειας εκκρεμεί καθώς τμήμα της έκτασης στην οποία σχεδιάζεται η εγκατάσταση των δεξαμενών, έχει χαρακτηρισθεί από την Διεύθυνση Δασών ως «χορτολιβαδική» και σύμφωνα με την νομοθεσία υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για την έκδοση πολεοδομικής άδειας.

Έτσι η πολεοδομία ζήτησε από την Διεύθυνση Δασών να απαντήσει για το εάν μπορεί η εν λόγω έκταση να πολεοδομηθεί.

Από την πλευρά της η Διεύθυνση Δασών Χανίων, ζήτησε από την εταιρεία κάποια στοιχεία με τα οποία να πιστοποιείται πως η επίμαχη έκταση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «ιδιωτική χορτολιβαδική» και έτσι να γίνει δυνατή η πολεοδόμησή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Δασαρχείο είναι σε αναμονή της χορήγησης αυτών των στοιχείων προκειμένου να δώσει την απάντηση που ζητά η πολεοδομία του Δήμου Χανίων.

Βέβαια – προς το παρόν – είναι άγνωστο, εάν ο Όμιλος Μαμιδάκη εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την συγκεκριμένη επένδυση, καθώς η οικονομική κρίση έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα την αγορά πετρελαιοειδών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, πριν από έναν μήνα, ο Όμιλος ανακοίνωσε την υλοποίηση επένδυσης ύψους 10 εκατομ. ευρώ στην Σερβία, για την δημιουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]