Οργή στην Ινδία για το νέο αποτρόπαιο έγκλημα. Θύμα ήταν αυτή τη φορά μια Ινδή έφηβη η οποία όταν πέθανε ήταν και έγκυος. Η κοπέλα, η οποία βιάστηκε ομαδικά δύο φορές τον Οκτώβριο, πέθανε από εγκαύματα, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Η αστυνομία αρχικά είπε ότι το κορίτσι αυτοπυρπολήθηκε, όμως το θύμα, λίγο πριν πεθάνει, κατηγόρησε δύο άνδρες ότι της έβαλαν φωτιά. Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ συνολικά έχουν συλληφθεί έξι άνδρες.

Μετά τον ομαδικό βιασμό της κοπέλας, οι γονείς της καθώς και οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, με αποτέλεσμα να δέχονται απειλές. Στη νεκροτομή, επίσης, αποκαλύφθηκε ότι η κοπέλα ήταν έγκυος, με την αστυνομία να εξετάζει τα DNA των βιαστών της. Όλα αυτά συνέβησαν στα περίχωρα της πόλης Κολκάτα, πρώην Καλκούτα.

Η Δημοκρατική Ένωση Γυναικών Ινδίας ανακοίνωσε ότι «αν η αστυνομία είχε ενεργήσει άμεσα εναντίον των εγκληματιών, τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί και η ζωή του κοριτσιού να έχει σωθεί».

Να θυμίσουμε ότι περίπου πριν από ένα χρόνο έχασε τη ζωή της μια 23χρονη φοιτήτρια, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και ξυλοκοπήθηκε μέσα σε λεωφορείο. Έκτοτε, αποκαλύφθηκαν αρκετά παρόμοια περιστατικά.

athensvoice.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook