Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέρριψε και την τελευταία συμβιβαστική πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για την κοινή διακήρυξη, προαπαιτούμενο για την επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε στην τηλεόραση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) ο Διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η πληροφόρηση για την απόρριψη της πρότασης από τους Τουρκοκυπρίους προήλθε από τα Ηνωμένα Έθνη, που ανέφεραν επίσης ότι δεν δόθηκε καν αντιπρόταση.

Ο κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο την Τετάρτη, στις 9:30 το πρωί, για ανασκόπηση των εξελίξεων και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει αδιέξοδο, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο στη συνεδρία του την Τετάρτη θα πρέπει να μελετήσει και τις ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία, που όπως ανέφερε «θα επηρεάσουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και το Κυπριακό».

Πρόσθεσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, σε συνεδρίαση την προσεχή Τρίτη, θα μελετήσει το όλο θέμα επισταμένα και θα διαμορφώσει άποψη για τον τρόπο που οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν το Κυπριακό.

naftemporiki.gr από ΑΜΠΕ