Το «χρίσμα» του επιχειρηματία της χρονιάς δόθηκε από το περιοδικό «Fortune» στον 42χρονο εφευρέτη και επιχειρηματία Ίλον Μασκ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο νέος Στιβ Τζομπς.
Η περιουσία του φέτος, σύμφωνα με το «Fortune», ανήλθε στα 6,7 δισ. δολάρια.

Ποιος είναι ο Ίλον Μασκ

Ο επιχειρηματίας ήδη όταν ήταν 12 ετών έγραψε τον κώδικα ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού, του Blastar. Πούλησε τα δικαιώματα σε εταιρεία έναντι 500 δολαρίων. Έκτοτε μετρά στο ενεργητικό του πλήθος επιτυχιών, όπως την εταιρεία Zip2, που παρείχε έναν προχωρημένο για την τότε εποχή οδηγό πόλης αλλά και το σύστημα ασφαλών πληρωμών Paypal του οποίου υπήρξε συνιδρυτής. Το εν λόγω σύστημα πωλήθηκε στο eBay έναντι 1,5 δισ. δολαρίων.

Με τα 165 εκατ. δολάρια που έλαβε ίδρυσε την εταιρεία SpaceX, που τον Ιούνιο του 2012 έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που παρέδωσε προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Εν έτει 2003 ίδρυσε την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors. Το μοντέλο S της εν λόγω εταιρείας ήταν το αυτοκίνητο που έψαξαν περισσότερο οι χρήστες του Google το 2013.

Να σημειωθεί ότι ο Μασκ υπήρξε το πρότυπο για τον κινηματογραφικό ήρωα Τόνι Σταρκ από το Iron Man, γεγονός απόλυτα αιτιολογημένο αν αναλογιστεί κανείς τα επιτεύγματά του…

\"\"

\"\"

\"\"

zougla.gr με πληροφορίες από το «Έθνος»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook