Η κάμερα, την οποία έφερε το κράνος του σκι του Μίκαελ Σουμάχερ, εξετάζεται από τις γαλλικές αρχές που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματός του.

Ο γερμανός πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα νοσηλεύεται στην Γκρενόμπλ σε τεχνητό κόμμα από την περασμένη Κυριακή ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις.

Αργά χθες το βράδυ πηγή των γαλλικών αρχών που έχουν αναλάβει τις έρευνες αποκάλυψε την ύπαρξη της κάμερας.

Η ίδια πηγή είπε ότι η κάμερα εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγράψει πληροφορίες, οι οποίες θα ρίξουν φως στις συνθήκες του ατυχήματος.

Οι αρχές εξετάζουν ως μάρτυρα και τον 14χρονο γιό του Σουμάχερ, τον Μικ, ο οποίος την ώρα του ατυχήματος έκανε σκι μαζί με τον πατέρα του, είπε η πηγή επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η γαλλική εφημερίδα Dauphine Libere.

Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στο Μέριμπελ στις Γαλλικές Αλπεις, σε ένα σημείο που φαινομενικά δεν είναι επικίνδυνο και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πίστες, μία για αρχάριους και μία για σκιέρ με μέτρια εμπειρία.

Η κάμερα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών, αν κατέγραφε τη στιγμή του ατυχήματος. Η εκπρόσωπος της οικογενείας του Σουμάχερ, η Σαμπίνε Κεμ, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο που ενδεχομένως να διαθέτει η κάμερα αλλά και το που φυλάσσεται μετά το ατύχημα.

Η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ παραμένει κρίσιμη αλλά είναι σταθερή, ανακοίνωσε σήμερα η Κεμ.

Η Κεμ πρόσθεσε ότι η «κάμερα την οποία έφερε το κράνος (του Σουμάχερ) παραδόθηκε από την οικογένειά του στις αρχές» που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Η Κεμ πραγματοποίησε την ανακοίνωση αυτή μετά τις δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky του φίλου του Σουμάχερ Φιλίπ Στράιφ, σύμφωνα με τις οποίες ένας χειρουργός στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ο Ζεράρ Σαγιάν, τον ενημέρωσε ότι «η ζωή του γερμανού πρώην πρωταθλητή οδηγού της Φόρμουλα 1 δεν διατρέχει κίνδυνο».

Πάντως, η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα Bild: «(ο Μίκαελ) δεν πήγαινε πολύ γρήγορα. Ήταν ένας φυσιολογικός ελιγμός σε στροφή».

Εκτός από τον γιo του Σουμάχερ, ως αυτόπτης μάρτυρας καταθέτει στις αρχές κι ένας φίλος που έκανε μαζί του σκι τη στιγμή του ατυχήματος.

Οι εισαγγελείς ερευνούν επίσης το κατά πόσο ήταν εμφανή και σωστά τοποθετημένα τα όρια ανάμεσα στις πίστες, δίπλα στον τόπο του ατυχήματος και κατά πόσο λειτούργησαν σωστά οι ασφάλειες στις δέστρες του Σουμάχερ, που ενώνουν το πέδιλο με την μπότα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες αναφορικά με την ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο Σουμάχερ όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο βράχο.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν πολλούς παράγοντες ως πιθανόν υπεύθυνους για το ατύχημα κατά το οποίο το κράνος του κόπηκε στα δύο.

Παρότι ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Μέριμπελ, όπου διαθέτει σπίτι, ήταν ταραγμένος και σύντομα έπεσε σε κώμα--αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο-- καθιστώντας επιτακτική τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Εκεί υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση ενδοκρανιακού αιματώματος.

Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του Κορίνα, τα δύο παιδιά τους, ο πατέρας του Ρολφ και ο αδελφός του Ραλφ, ο οποίος υπήρξε κι αυτός οδηγός της Φόρμουλα Ένα.

newpost.gr