Παρά τον σάλο που έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησε κοινοτικά κονδύλια που προορίζονταν για τουριστικούς ξενώνες, προκειμένου να ανακαινίσει το αρχοντικό του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, ο Μιχάλης Λιάπης προς το παρόν τηρεί σιγή ιχθύος, αφήνοντας τους συγγενείς του να τον… καλύπτουν.

Δείτε εικόνες από το σαλέ του Λιάπη

Έτσι, ο πρώην υπουργός πέρασε στην αντεπίθεση χωρίς ουσιαστικά ο ίδιος να πει λέξη. Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η θεία του Μιχάλη Λιάπη, Βασιλική, μέσω του δικηγόρου της, ακολούθησε η δήλωση του αδερφού του Μάρκου, ο οποίος υποστήριξε ότι οι καταγγελίες έχουν μόνο στόχο να τον βλάψουν πολιτικά.

Συγκεκριμένα, ο αδερφός του Μιχάλη Λιάπη υποστήριξε μιλώντας στον Αντ1 ότι η πολυτελής οικία στο Μεγάλο Χωριό λειτούργησε ως ξενώνας και μάλιστα φιλοξένησε τουρίστες: «Είναι πεντακάθαρο. Έχει κόψει τιμολόγια. Λειτούργησε. Έχει αποδεικτικά. Παραστατικά. Τα πάντα. Είναι τόσο καθαρό αυτό το πράγμα που δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Πεντακάθαρο. Αποδείξεις. Άνθρωποι που πήγανε. Πελατολόγιο. Τα πάντα», είπε ο Μάρκος Λιάπης.

Ωστόσο, τον αδερφό του πρώην υπουργού διαψεύδουν οι κάτοικοι και οι φορείς του χωριού, οι οποίοι τονίζουν ότι ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή τους ότι το αρχοντικό λειτούργησε ως ξενώνας, ουδέποτε είδαν ταμπέλα του ΕΟΤ έξω από το οίκημα, ενώ δεν γνώριζαν ότι η οικογένεια είχε πάρει επιδότηση για τον σκοπό αυτό.

Ο αδερφός του Μιχάλη Λιάπη αμφισβήτησε τις μαρτυρίες των κατοίκων, λέγοντας: «Δεν ξέρω τι λένε οι κάτοικοι του χωριού. Δεν έχουν ιδέα. Έχουν περάσει 22 χρόνία». Μάλιστα, σε ερώτηση για το ηθικό κομμάτι του νέου σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον αδερφό του, μετά τις πλαστές πινακίδες και το ανασφάλιστο υπερπολυτελές τζιπ, ο Μάρκος Λιάπης είπε: «Που έγκειται το ηθικό για πέστε μου. Για να καταλάβω τι εννοείτε. Γιατί να μην είναι ηθικό και για τους άλλους κατοίκους, γύρω στα 400 άτομα, που έκαναν ακριβώς το ίδιο. Όλο το χωριό αυτό έκανε. Και λειτούργησε σαν μονάδα. Πέθανε κάποια στιγμή ο θείος, η γιαγιά δεν μπορούσε να το συνεχίσει».

Β.Λιάπη: Δεν έχει σχέση ο ανιψιός μου με την επιδότηση της βίλας

Των δηλώσεων του αδερφού του πρώην υπουργού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της θείας του μέσω του δικηγόρου της, στην οποία η ίδια ανέλαβε την πλήρη ευθύνη. «Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της», ανέφερε ο δικηγόρος παρ\’ Αρείω Πάγω κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες, η χρηματοδότηση για την μετατροπή της πολυτελούς οικίας εγκρίθηκε από την εταιρία «Ευρυτανία Α.Ε.». Από την εισαγγελία Καρπενησίου διώκονται για απιστία 18 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου της Ευρυτανίας, που υπηρετούσαν μέχρι τα τέλη του 2010, γιατί παρείχαν παρανόμως εγγύηση προκειμένου η συγκεκριμένη εταιρία να λάβει δάνειο ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook