Χαλάει ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανείων ο καιρός, με την ηλιοφάνεια να διαδέχεται η συννεφιά και τοπικά, η ασθενής βροχόπτωση, ενώ μέχρι τουλάχιστον το μεσημέρι της Δευτέρας,  κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι νοτιάδες.

Όσοι τολμηροί στη Κρήτη, βουτήξουν για να πιάσουν το σταυρό, σύμφωνα με το καθιερωμένο έθιμο, δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά εμπόδια, καθώς η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα σημειωθεί κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και στη στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Αναλυτικά ο καιρός στη Κρήτη, την ημέρα των Θεοφανείων:

Στο Ηράκλειο ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Στα Χανιά θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Στο Ρέθυμνο ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Ιεράπετρα αναμένεται συννεφιά με θερμοκρασία απο 12 έως 14 βαθμούς και μέτριους νότιους ανέμους έως 4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook