Χιλιάδες κάτοικοι της δυτικής Ινδονησίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έπειτα από έκρηξη ηφαιστείου το βράδυ του Σαββάτου.

Γυναίκες και παιδιά στριμώχτηκαν σε μικρά φορτηγά ώστε να απομακρυνθούν από το όρος Σίναμπουνγκ στη βόρεια Σουμάτρα, ο ένας κρατήρας του οποίου άρχισε να εκτοξεύει λάβα και στάχτη σε ύψος μέχρι 7000 μ.

Οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για πάνω από 50 εκρήξεις, με πέτρες να εκσφενδονίζονται ακόμα και τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το όρος, χωρίς, όμως, να τραυματιστούν άνθρωποι.

Εκπρόσωπος του κέντρου διαχείρισης φυσικών καταστροφών, δήλωσε πως η επικίνδυνη ζώνη ορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα περίπου γύρω από τον κρατήρα, ενώ άνδρες του στρατού έσπευσαν να ενισχύσουν τους κατοίκους των χωριών Τζεβάρα και Πίντου Μπέσι, όπου τα σπίτια και οι καλλιέργειες καλύφθηκαν από στάχτη.

Πάνω από 20.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους στην περιοχή γύρω από το όρος και έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο σε άλλες περιοχές, από τον περασμένο Νοέμβριο όταν «ξύπνησε» το ηφαίστειο.

«Έχουμε χάσει τα πάντα. Αναρωτιόμαστε πως θα είναι η ζωή μας μετά την καταστροφή», δήλωσε ένας άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών που αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την εστία του.

Την ίδια ώρα, οι αεροπορικές γραμμές έχουν ενημερωθεί ώστε να αποφεύγουν τις πτήσεις πάνω από το όρος Σίναμπουνγκ.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook