Τελευταία ενημέρωση: 22:45

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές στα Χανιά καθώς δύο ώρες περίπου μετά την ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων (δείτε εδώ), στόχος ένοπλου κουκουλοφόρου έγινε πρακτορείο του ΟΠΑΠ που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο κρατώντας καλάσνικοφ και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα,  μπήκε στο πρακτορείο και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη τις εισπράξεις της ημέρας.

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά και ο δράστης με τη λεία του, περίπου 800 ευρώ, τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση και σύμφωνα με πληροφορίες κινειται πεζός.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στις 8 περίπου το βράδυ, στόχος δύο ένοπλων κουκουλοφόρων, έγινε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε εκείνη όμως την περίπτωση η λεία των δραστών ήταν ελάχιστη (περίπου 100 ευρώ σε κέρματα), ενώ χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο για τη διαφυγή τους.

Εντύπωση προκαλεί τόσο το σύντομο χρονικό διάστημα στο οποίο "χτύπησε" το πρακτορείο του ΟΠΑΠ, ο άγνωστος μέχρι στιγμής κουκουλοφόρος αλλά και η ψυχραιμία του να διαφύγει πεζός.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις "χτενίζουν" μεγάλης έκτασης περιοχή στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε κομβικά σημεία και διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους με μπλόκα στους δρόμους.

Δεν αποκλείεται τα δύο περιστατικά να συνδέονται ενώ οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων αλλά και στοιχεία από κάμερες ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο σημερινές ένοπλες ληστείες, έρχονται να προστεθούν σε τρία αντίστοιχα περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή των Χανίων τον τελευταίο μήνα, δημιουργώντας προβληματισμό στους αστυνομικούς.

Flashnews.gr