«Αγροτική Παραγωγή Α.Ε.» αυτός είναι ο μόνος τίτλος που ταιριάζει στο κείμενο για τη νέα δομή των συνεταιρισμών  τόνισε η Ειρήνη Κατσινοπούλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνη για την αγροτική πολιτική, σχετικά με το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς που παρουσίασε ο Κ. Σκανδαλίδης στις 20 Ιανουαρίου.

Συνεχίζοντας τον σχολιασμό της η κ. Κατσινοπούλου ανέφερε: «Απέναντι στο χρεοκοπημένο και απόλυτα καταδικασμένο στη συνείδηση των αγροτών συνεταιριστικό σύστημα, που το ΠΑΣΟΚ συντήρησε και συντηρήθηκε από αυτό επί δεκαετίες, η απάντηση είναι: Όλα στην ελεύθερη αγορά.

Ο ΣΥΝ υποστηρίζει την αυτοοργάνωση των αγροτών μέσα από συμμετοχικές, δημοκρατικές διαδικασίες. Στηρίζουμε τη λειτουργία αγροτικών συνεταιρισμών σαν κοινωνικές επιχειρήσεις που υπερασπίζονται το μόχθο των αγροτών και των εργαζομένων σε αυτούς και την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Απαιτούμε τη ριζική αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο, τον προσανατολισμό, τη συγκρότηση και τη λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών για να διασφαλίζεται η δημοκρατία, η διαφάνεια, η δημόσια λογοδοσία και ο κοινωνικός έλεγχος, σε όλα τα στάδια της παραγωγής και διακίνησης αγροτικών προϊόντων από το χωράφι και τον στάβλο, μέχρι το πιάτο του καταναλωτή.

Τίποτα από αυτά δε περιέχεται στο σχέδιο που, με δεκαπέντε μήνες καθυστέρηση, παρουσιάζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ».