Τελευταία ενημέρωση: 14:00

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, σε μια πρωτοφανούς σε μέγεθος επιχείρηση στην οποία έλαβαν μέρος δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας με στόχο τον εντοπισμό των δραστών που έσπειραν τον τρόμο με δύο ένοπλες ληστείες, μέσα σε δύο ώρες, στα Χανιά.

Τα μπλόκα σε δρόμους της πόλης και οι εκτεταμένοι έλεγχοι των αστυνομικών δυνάμεων απέφεραν καρπούς και οι δύο δράστες, ηλικίας 35 και 40 ετών, ελληνικής καταγωγής,  φέρονται να εμπλέκονται τόσο στις ληστείες που έγιναν χθες, αλλά και  σε δύο που είχαν προηγηθεί σε πρατήρια υγρών καυσίμων στο Γεράνι (δείτε εδώ), στις 19 Δεκεμβρίου και στις Καλύβες στις 9 του ίδιου μήνα (δείτε εδώ), αλλά και σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στις 15 Δεκεμβρίου (δείτε εδώ, καθώς και σε δύο ακόμα ληστείες.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων αλλά και εξετάζοντας υλικό από κάμερες έφτασαν στα ίχνη των δραστών ενώ κατασχέθηκαν δύο οχήματα, το χρηματικό ποσό των 6.344 ευρώ και ένα πολεμικό τυφέκιο kalashnikov.

\"\"

Από την προανάκριση αποκαλύφτηκε η εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στις συνολικά 7 ληστείες και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, οι δράστες έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, το πρώτο \”χτύπημα\”  έγινε από δύο ενόπλους στις 8 περίπου το βράδυ, οι οποίοι εισέβαλαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αγιά (δείτε εδώ), και πήραν μόνο κέρματα (αξίας περιπου 200 ευρώ) που βρίσκονταν στο ταμείο, ενώ το δεύτερο, δύο ώρες αργότερα, στις 10 τη νύχτα, ένοπλος κουκουλοφόρος πραγματοποίησε ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ αφαιρώντας περίπου 800 ευρώ (δείτε εδώ).

\"\"

Το μεσημέρι ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Α. Κουτσαφτάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για τη σημαντική αυτή επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 2 οχήματα, το χρηματικό ποσό των 6.344 ευρώ και ένα πολεμικό τυφέκιο kalashnikov

Συνελήφθησαν, σήμερα (06.01.2014) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, χθες (05.01.2014) το βράδυ, δύο άγνωστα άτομα με την απειλή όπλων, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, ο ένας εκ των δύο εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ, ενώ ο συνεργός του τον περίμενε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Άμεσα διενεργήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς, ενώ από την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο (2) συλληφθέντες.

Στη συνέχεια οργανώθηκε, σήμερα (06.01.2014) τα ξημερώματα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε όχημα του 40χρονου, καθώς και σε όχημα ιδιοκτησίας της συζύγου του 35χρονου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα (1) αυτόματο πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με τον γεμιστήρα του,
• σαράντα έξι (46) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου Kalashnikov,
• μία (1) καραμπίνα
• το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων τριακοσίων σαράντα τεσσάρων (6.344) ευρώ
• δύο (2) μαχαίρια με μήκος 24 και 26 εκ. και μία ξύλινη ράβδος
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
• τέσσερις (4) κουκούλες full face, γάντια, γυαλιά ηλίου κ.α.

Επιπλέον, από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από τον Αύγουστο 2013 είχαν διαπράξει τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις:

• Την 17.08.2013, ο 40χρονος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό τριών χιλιάδων επτακοσίων (3.700) ευρώ.
• Την 21.08.2013, με την ίδια μέθοδο, ο 40χρονος εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και αφαίρεσε από υπάλληλο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατό είκοσι (1.120) ευρώ, ενώ ο 35χρονος τον περίμενε σε Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, με το οποίο και διέφυγαν.
• Την 09.12.2013, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ογδόντα οχτώ (388) ευρώ.
• Την 15.12.2013, με τον ίδιο τρόπο δράσης, εισήλθαν εντός πρακτορείου ΟΠΑΠ και αφαίρεσαν από υπάλληλο το χρηματικό ποσό χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.
• Την 19.12.2013 εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά και αφαίρεσαν από υπάλληλο χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook