Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντάει με οκτασέλιδη επιστολή στο ερωτηματολόγιο της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά το ρόλο της Τρόικα και εμφανίζεται να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στην επιστολή-απάντηση που παρουσίασε η iefimerida.gr, των 9 συνολικά ερωτήσεων, που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζει πως το τεράστιο έλλειμμα της Ελλάδας διαπιστώθηκε το 2009 και υπερασπιζόμενος τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αναφέρει «Η Ελληνική Κυβέρνηση στα μέσα του 2009 πρότεινε μια σειρά από δημοσιονομικά μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Όμως οι πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 διέκοψαν την εφαρμογή των μέτρων εκείνων».

Αναφερόμενος στο ποιους έπληξαν τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής κάνει απλώς μία επιφανειακή αναφορά στις ανισότητες «υπολογίζεται ότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά περισσότερο από 35% σε πραγματικούς όρους κατά τη διάρκεια των προγράμματος».

Μάλιστα τονίζει πως όλες οι περικοπές είναι νόμιμες όπου παρατηρήθηκαν αντιρρήσεις και προσβλήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απορρίφθηκαν, εκτός από κάποια ζητήματα όπως το θέμα του εφάπαξ.

Δείτε εδώ το κείμενο της επιστολής σε μορφή pdf

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook