Πάνω από 60.000 πολίτες της περιοχής Ουζίτσε στη Σερβία δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Έπειτα από εντολή που δόθηκε από τις τοπικές αρχές δε μπορούν να καταναλώσουν νερό που προέρχεται από λίμνη της περιοχής, καθώς εντοπίστηκαν τοξικά στοιχεία εξαιτίας φυκιών που αναπτύσσονται σε αυτή.

Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες καθαρισμού της λίμνης απέβησαν άκαρπες και ανακοινώθηκε πως τα φύκια εμφανίζουν υψηλό ποσοστό τοξικότητα που ξεπερνά το επιτρεπτό όριο κατά δύο φορές.

Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει πότε το νερό θα ξεκινήσει να ρέει στα νοικοκυριά των Σέρβων, την ώρα που οι κάτοικοι δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητά τους.

Μάλιστα, πολλές επιχειρήσεις εστίασης έχουν εφεύρει μία νέα απασχόληση, αυτή του «αγοριού που φέρνει νερό» από τις δεξαμενές.

Οι κάτοικοι του Ουζίτσε καταγγέλλουν τις τοπικές αρχές που επέτρεψαν να μολυνθεί η λίμνη χωρίς να δράσουν άμεσα για να επιλύσουν το πρόβλημα.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, δε, ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το δημαρχείο της περιοχής και τοποθέτησε πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια νερού, καλώντας τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε άμεση επίλυση του ζητήματος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook