Με λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν στα Χανιά τα \’Αγια Θεοφάνεια. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το παλιό λιμάνι της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων.

Τον σταυρό στη θάλασσα έριξε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να τον πιάσουν παίρνοντας την ευλογία.

Το σκηνικό συνέθεταν δεκάδες πλοιάρια με πιστούς, ενώ και στη χερσαία ζώνη του λιμανιού είχε συγκεντρωθεί, πλήθος πιστών.

Την ευχή, η πορεία της χώρας να βρίσκεται σε ήρεμα νερά εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Ο θεός να φωτίζει τα μυαλά όλων μας και προπάντων αυτών που έχουν τις τύχες του ελληνικού λαού, για το καλύτερο.

Εύχομαι για τον τόπο μας όπως σήμερα είχαμε ήρεμα νερά έτσι ήρεμα να είναι τα νερά της Ελλάδος όλο το 2014» τόνισε.

Τις ευχές του έστειλε και ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος ανέφερε: «Εύχομαι υγεία και προκοπή. Να μας φωτίσει όλους ο θεός να προχωρήσουμε με ομόνοια, με συστηματική δουλειά, για να βγάλουμε την πατρίδα μας από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Είμαι βέβαιος -καθώς τα πρώτα έστω και αχνά σημάδια υπάρχουν- ότι θα τα καταφέρουμε».

Τις ευχές τους έστειλαν ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Τελετή αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε ακόμα στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης της πόλης των Χανίων, στο λιμάνι της Σούδας και στο λιμανάκι της Αγίας Μαρίνας στο λιμανάκι Πλατανιά, στην παραλία του Ταυρωνίτη και στο λιμάνι Κολυμβαρίου.

Και στο Ηράκλειο εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια (δείτε εδώ)

Πολλοί ήταν οι \”βουτηχτές\” στο Ρέθυμνο (δείτε εδώ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook