Σημείο προς σημείο στα δημοσιεύματα που την παρουσίαζαν να αρνείται να αποδεσμεύσει από ειδικό λογαριασμό τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομογένεια για τα ιατρικά έξοδα της 16χρονης Μυρτούς που κακοποιήθηκε άγρια από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012, διαψεύδει η Ομοσπονδία Βοστώνης.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Proini.us» η Ομοσπονδία Βοστώνης παρουσιάζεται να αρνείται να δώσει στην οικογένειατ ης 16χρονης τα πάνω από 110.000 δολάρια που συγκεντρώθηκαν για τη θεραπεία της Μυρτούς.

Τώρα η Ομοσπονδία Βοστώνης με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι έχει δώσει λεπτομερή αναφορά για τις κινήσεις του λογαριασμού στη μητέρα της Μυρτούς και διαψεύδει τις πληροφορίες ότι μια φιλάνθρωπος πλήρωσε τα έξοδα εγχείρησης της 16χρονης που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου.

Οπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία η μητέρα της Μυρτούς δεν έχει προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά έτσι ώστε τα έξοδα της εγχείρησης να καλυφθούν από τα συγκεντρωμένα χρήματα, παρά το γεγονός ότι έχουν ζητηθεί επανειλημμένα.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βοστώνης έχει ως εξής:

1. Ο έρανος για την Μυρτώ έγινε για να πληρωθούν ιατρικά μηχανήματα ή και ιατρικές θεραπείες που δεν θα καλύπτονταν από ασφαλιστικούς ή άλλους φορείς της Ελλάδος. Δηλαδή, ο ρόλος και η παρεχόμενη από την Ομοσπονδία βοήθεια είναι συμπληρωματική.

2. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα του εράνου στην μητέρα της Μυρτώς, όπως προτείνει ο κ. Λυκομήτρος, για να καλύψει ή ίδια τις ανάγκες αυτές. Ο έρανος έγινε για να πληρωθούν συγκεκριμένες ιατρικές ανάγκες της Μυρτούς κατόπιν όμως σχετικών αποδείξεων. Άλλωστε, όπως κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται, η αναγνωρισιμότητα ανάμεσα στην ομογένεια, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της Ομοσπονδίας ήταν ο σημαντικός αυτός παράγοντας για την επιτυχία του εράνου. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, όλα τα χρήματα από τον έρανο θα διατεθούν για να καλυφτούν οι ανάγκες της Μυρτούς και για τον λόγο αυτό μάλιστα η Ομοσπονδία αποφάσισε να καταβάλει από δικούς της οικονομικούς πόρους τα έξοδα της χοροεσπερίδας.

3. Η Ομοσπονδία ουδέποτε αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό στην οικογένεια της Μυρτούς, ωστόσο δεν μπορεί να δώσει αντίγραφα των επιταγών χωρίς την άδεια των δωρητών λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

4. Τα χρήματα από τον έρανο είναι κατατεθειμένα σε ειδικό λογαριασμό που άνοιξε η Ομοσπονδία για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τον νόμο των ΗΠΑ.

5. Η Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα ζητήσει από την κ. Κοτρώτσου και από τον δικηγόρο της, αποδείξεις, προκειμένου να πληρώσει ιατρικές και άλλες σχετικές δαπάνες της Μυρτούς. Ωστόσο μέχρι σήμερα, καμία απόδειξη δεν έχει δοθεί στην Ομοσπονδία.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook