Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Φαιστού. Τελετές Αγιασμού των Υδάτων πραγματοποιήθηκαν στη Λίμνη του Ζαρού, στο Φράγμα Φανερωμένης, στην παραλία του Κόκκινου Πύργου, στο Καλαμάκι, στους Καλούς Λιμένες, Πλατιά Περάματα και στα Μάταλα.

Στις τελετές καθαγιασμού των υδάτων, που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Φαιστού ξεκινώντας από τη λίμνη του Ζαρού το πρωί, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ Μακάριος, ενώ παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και αρκετοί πιστοί που μετέβησαν στις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν οι τελετές καθαγιασμού.

\"\"

Συγκεκριμένα στην προβλήτα του Κόκκινου Πύργου, όπου έκλεισε ο κύκλος των εκδηλώσεων, το μεσημέρι, εκτός από τους προαναφερθέντες παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Ηρακλείου κκ. Αυγενάκης, Διακάκη και Κεφαλογιάννης, ο Γ.Γ. Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Τσόκας, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Μαρκάκης, καθώς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ματαλλιωτάκης.

\"\"

Να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν και φέτος οι τολμηροί κολυμβητές που αψήφησαν τα παγωμένα νερά και βούτηξαν κατορθώνοντας να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν την ευλογία του.

Στο μήνυμα της η Δήμαρχος Φαιστού επισήμανε το γεγονός ότι με τη σημερινή γιορτή κλείνει ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων και ευχόμενη τόνισε: «Τα Θεοφάνεια αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες και λαμπρότερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Σε καιρούς δύσκολους, σαν τους σημερινούς για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο εορτασμός των Φώτων ας αποτελέσει φωτεινό ορόσημο για τη νέα χρονιά.

Ας αποτελέσει την απαρχή για μία πορεία ανάπτυξης, ευημερίας, προόδου και την προσπάθειας όλων μας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας, με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν, αλλά και σε όλους τους πολίτες του Δήμου Φαιστού. Ο εορτασμός των Θεοφανείων να φωτίσει τις καρδίες όλων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook