Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του πρώην πιλότου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος εδώ και οκτώ ημέρες δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ της Γαλλίας, ύστερα από σοβαρό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

«Υπήρξε ελαφρά βελτίωση και οι δικοί του άνθρωποι ελπίζουν ότι θα καταφέρει, ωστόσο η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη» δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του θρύλου της Formula 1.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του άσου της Formula 1, κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να αφήσουν ήσυχους τους γιατρούς και την οικογένειά της.

"Είναι σημαντικό για μένα να αφεθούν ήσυχοι οι γιατροί και το νοσοκομείο για να μπορέσουν να εργασθούν με ηρεμία. . . Σας παρακαλώ, αφήστε ήσυχη και την οικογένειά μας", γράφει η Κορίνα Σουμάχερ σε ανακοίνωση που απευθύνεται προς τα μέσα ενημέρωσης.

Την Τετάρτη οι γάλλοι εισαγγελείς θα δώσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πορεία των ερευνών τους για τις συνθήκες του ατυχήματος κατά το οποίο ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Αλμπερβίλ στις Άλπεις.

Ο γερμανός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται σε τεχνητό κώμα από τις 29 Δεκεμβρίου όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις.

Οι έρευνες της εισαγγελίας επικεντρώνονται στην ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο Σουμάχερ κάνοντας σκι εκτός πίστας, όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο, με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η μεταφορά του με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Οι εισαγγελείς ερευνούν επίσης το κατά πόσο ήταν εμφανή και σωστά τοποθετημένα τα όρια ανάμεσα στις πίστες, δίπλα στον τόπο του ατυχήματος και κατά πόσο λειτούργησαν σωστά οι ασφάλειες στις δέστρες του Σουμάχερ, που ενώνουν το πέδιλο με την μπότα.
Είχε κάνει τη διαθήκη του

Όπως μετέδωσε η Daily Mail, ο Σουμάχερ είχε παραδεχτεί ότι είχε κάνει τη διαθήκη του: «Ναι, έχω κάνει τη διαθήκη μου, γιατί είμαι άνθρωπος της οικογένειας. Δεν είναι τόσο εξαιτίας του φόβου για κάποιο ατύχημα στους αγώνες, όσο γιατί διάφορα μπορούν να συμβούν στην καθημερινή ζωή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είχε προνοήσει πριν τρία χρόνια και είχε συντάξει τη διαθήκη για την περιουσία του, η οποία αποτελείται από περίπου 900 εκατ. ευρώ σε μετρητά, από αυτοκίνητα και ακίνητα

newpost.gr