Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε η διοίκηση της ΟΕΒΕΝΗ με θέμα την καταβολή 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία.

"Κύριε Υπουργέ,

Ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) βρίσκουμε απαράδεκτη την επιβολή είσπραξης ποσού 25 Ευρώ από κάθε συμπολίτη μας ο οποίος θα χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Σε ότι αφορά πρόσφατη δήλωση σας ότι «η καταβολή του ποσού αυτού είναι και απαραίτητη και δίκαιη» θεωρούμε ότι ίσως είναι απαραίτητη αλλά δίκαιη δεν είναι σε καμία περίπτωση.

Καθόλου δίκαιη δεν είναι και η είσπραξη ενός Ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή.

Μη λησμονούμε ότι ο πολίτης έχει, ήδη, χρυσοπληρώσει το δικαίωμα του στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Αναφορικά με το εδώ και καιρό αίτημα πολλών Υπουργών περί ανεύρεσης ισοδύναμων μέτρων, προτείνουμε αυτά να αναζητηθούν εκεί που πράγματι υπάρχουν.

Αναφερόμαστε στις, παρανόμως αποκτηθείσες, περιουσίες όλων εκείνων οι οποίοι, τουλάχιστον από το 1981 και μετά, καταχράστηκαν ή και κατασπατάλησαν οι ίδιοι ή επέτρεψαν σε άλλους να το κάνουν, το Δημόσιο χρήμα, μη εξαιρουμένων των παραληπτών των μιζών.

Τέλος, σε ότι αφορά δήλωση σας ότι «δεν θα βάλλουμε κανέναν φυλακή για τα 25 Ευρώ», σας υπενθυμίζουμε ότι και το ποσό αυτό, όχι μόνο βεβαιώνεται στην εφορία αλλά υπόκειται και σε προσαυξήσεις με ορίζοντα, ή τις κατασχέσεις ή την φυλάκιση.

Κύριε Υπουργέ

Για όλα τα παραπάνω, ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.), ζητούμε την άμεση κατάργηση του μέτρου είσπραξης των 25 Ευρώ ανά νοσηλεία και εκείνου του ενός Ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή.

Προτρέπουμε δε, τα πράγματι απαραίτητα, ισοδύναμα μέτρα να αναζητηθούν εκεί που επιβάλλεται να αναζητηθούν και για λόγους εισπραξιμότητάς τους και για λόγους πολιτικής (επιτέλους) ηθικής, πολλώ δε μάλλον για λόγους Δικαιοσύνης."