Τη μισή ζωή τους -δηλαδή 36 χρόνια!- οι Γερμανοί την αφιερώνουν σε... τεμπέλικες συνήθειες , όπως στο να κοιμούνται και να βλέπουν τηλεόραση.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό «PM», οι συμπολίτες της Γερμανίδας καγκελαρίου , Ανγκελα Μέρκελ, αφιερώνουν αθροιστικά οκτώ χρόνια από την ζωή τους στην εργασία και μόλις δύο εβδομάδες στην...προσευχή. Τον περισσότερο χρόνο τους, όμως, τον διαθέτουν στον... Μορφέα . 

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι Γερμανοί κοιμούνται, κατά μέσο όρο, 24 χρόνια και τέσσερις μήνες, ενώ περνούν συνολικά 12 χρόνια μπροστά στη «μαύρη οθόνη».

Για την εκπαίδευσή τους αφιερώνουν, κατά μέσο όρο, ένα χρόνο και 10 μήνες. Μάλιστα, η μόρφωση δεν περιλαμβάνει μόνο το διάστημα της σχολικής εκπαίδευσης, αλλά και εκείνο που ακολουθεί μετά την αποφοίτηση από το σχολείο.

Και ενώ οι ώρες εργασίας δεν υπερβαίνουν αθροιστικά τα οκτώ χρόνια κατά μέσο όρο, οι Γερμανοί αφιερώνουν συνολικά 16 μήνες στο καθάρισμα του σπιτιού τους δαπανώντας άλλους εννέα μήνες πλένοντας και σιδερώνοντας ρούχα. 

Ακόμη, αφιερώνουν κατά μέσο ώρο έναν χρόνο και επτά μήνες σε αθλητικές δραστηριότητες, ενώ στο αυτοκίνητό τους περνούν δύο χρόνια και έξι μήνες. Όσοι είναι γονείς, επίσης, αφιερώνουν συνολικά μόνο 9 μήνες της ζωής τους για να παίξουν με τα παιδιά τους!

Ο χρόνος που διαθέτουν οι Γερμανοί για την τέχνη -κινηματογράφο, θέατρο και συναυλίες- υπολογίζεται σε 12 μήνες, ενώ για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια αφιερώνουν τέσσερις μήνες .

protothema.gr