"Λουκέτο" μπαίνει για τρεις τουλάχιστον ημέρες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της χώρας μετά και την απόφαση της Πανελλήνια Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη ενω θα συμμετάσχει και στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 11 του Μάη. Πιθανό όμως είναι το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να συνεχιστούν ολόκληρη την εβδομάδα.

Όπως δήλωσε στον Flashnews η πρόεδρος των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α  Χανίων Σοφία Ζεκάκη" η συνέχιση της απεργίας θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη που θα έχει το θέμα  της παράτασης του ωραρίου κατά 10 ώρες.

Συγκεκριμένα η κ. Ζεκάκη διευκρίνισε ότι" οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν 9 ώρες την ημέρα και ειδικότερα από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Άρα όπως τόσα χρόνια εξυπηρετούσαν τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στις δουλειές τους έτσι τους εξυπηρετούν και τώρα. Το να αλλάζει το ωράριο του εκπαιδευτικού προσωπικού από 6 σε 8 ώρες δεν έχει να κάνει με τη λειτουργία των σταθμών και την εξυπηρέτηση των γονιών αλλά με την αποδυνάμωση του παιδαγωγικού ρόλου των χώρων μας και με τη μετατροπή τους  σε "πάρκινγκ" των παιδιών και τίποτε άλλο."