Σε μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία το πρωί της Τρίτης στο Κορδελιό οδηγούν τα στοιχεία που εξετάζει η πυροσβεστική για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Τραπεζούντος 5.
Ήταν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί όταν οι έντρομοι γείτονες είδαν τις φλόγες να ξεπηδούν από το διαμέρισμα τετάρτου ορόφου με την κεραμοσκεπή.
«Άκουσα τη γιαγιά να φωνάζει, ενώ δούλευα σε διπλανή οικοδομή. Έτρεξα αμέσως να δω τι συμβαίνει» περιγράφει τις σκηνές που έζησε ο υδραυλικός Θεόδωρος Καλτσίδης που έσπευσε πρώτος στο σημείο. Αυτός ήταν που έσπασε μια μπαλκονόπορτα προκειμένου να απεγκλωβίσει από το διαμέρισμα τελικά δύο άτομα. Τον υιοθετημένο γιο του ηλικιωμένου ζευγαριού και τον ένα από τα δύο εγγονάκια του.
Ο υδραυλικός δεν θα μπορούσε να ξέρει ότι την ίδια ώρα από τις φλόγες έχαναν τη ζωή τους τόσο οι δύο ηλικιωμένοι, ο Γρηγόρης Καζόγλου και η σύζυγός του, Βασιλική, και το μόλις 1,5 έτους εγγόνι τους, ο μικρός Γρηγόρης. Ο παππούς, η γιαγιά και το εγγονάκι τους, το οποίο πρόσεχε η γιαγιά διότι η μητέρα του βρισκόταν στη δουλειά, απανθρακώθηκαν. Μάχη για τη ζωή του δίνει ο υιοθετημένος γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού που έχει υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα στο κορμί του ενώ ελαφρύτερα τραυματισμένο είναι το δεκάχρονο εγγονάκι τους, από την άλλη κόρη τους.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις οποίες εξετάζει, το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρείας, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο παππούς να περιέλουσε τον εαυτό του και το σπίτι με βενζίνη και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά. Την εκδοχή αυτή ενισχύουν οι πληροφορίες ότι το κλιμακοστάσιο και το διαμέρισμα μύριζε έντονα βενζίνη.

«Το κλιμακοστάσιο μύριζε βενζίνη και οι πυροσβέστες βρήκαν ένα μπιτόνι. Ο παππούς της οικογένειας που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα περιελούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά στον εαυτό του» ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 65χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα με τον ένοικο του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, αλλά και γείτονες να υποστηρίζουν ότι και στο παρελθόν ο παππούς δημιουργούσε προβλήματα, προκαλώντας εντάσεις και «εκτοξεύοντας» απειλές.
Ο παππούς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έμενε στο ισόγειο της τετραώροφης οικοδομής και στον δεύτερο όροφο- μέχρι πρόσφατα – μία από τις κόρες του 65χρονου, με την οποία βρισκόταν σε αντιπαράθεση, σύμφωνα με πληροφορίες. Στον τρίτο, οι γονείς του μικρού που βρήκε τραγικό θάνατο, οι οποίοι βρίσκονταν στη δουλειά, ενώ το δεύτερο παιδί τους, ηλικίας 3,5 ετών, βρισκόταν στον παιδικό σταθμό την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Στο μοιραίο διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου έμενε η γιαγιά, Βάσω Καζόγλου με τον υιοθετημένο γιο τους Αναστάσιο.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook