Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του κ. Απόστολου Κακλαμάνη για τις διατάξεις που αφορούν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων εξελίχθηκε στην Βουλή.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις «σκάνδαλο» κατηγόρησε τον υπουργό για απρέπειες και τον συμβούλευσε «Μην χτυπάτε ποτέ την γροθιά εκεί που νομίζετε ότι εύκολα μπορεί να υποχωρήσει το αντικείμενο». 

Βγαίνοντας δε από την αίθουσα της Ολομέλειας και βλέποντας τον κ. Χρυσοχοϊδη να συνομιλεί με κοινοβουλευτικούς συντάκτες του είπε «έτσι και δω στα δελτία ειδήσεων να λες κάτι για εμένα να ξέρεις ότι θα βγάλω δήλωση». 

Από την πλευρά του ο υπουργός μίλησε για κλαδικά συμφέροντα που πιέζουν ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές «που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον» και πρόσθεσε «κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα και τα ονομάζουμε και σκάνδαλα. Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν εδώ.

Είναι απαράδεκτο να ακούγονται αυτά εδώ μέσα» με αποτέλεσμα να εντείνει την οργή του κ. Κακλαμάνη ο οποίος τον κάλεσε «να βουτάς την γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις.

Είναι ντροπή. Αυτές οι διατάξεις έχουν δοθεί από μανδαρίνους του υπουργείου. Τις είχε φέρει και ο κ. Βορίδης όταν είχε το υπουργείο και προς τιμήν του τις απέσυρε».

protothema.gr