Δύο Βρετανοί βουλευτές εξαπέλυσαν επίθεση κατά τις Ελληνικής Αστυνομίας και κάλεσαν τις βρετανικές αρχές να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην έρευνα για το θάνατο νεαρού Βρετανού -κατά τη διάρκεια καβγά- στο τουριστικό θέρετρο των Μαλίων, τον περασμένο Ιούλιο, παρόλο που ως δράστης έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί ένας νεαρός Βρετανός.
Ειδικότερα, ο 20χρονος Tyrell Matthews-Burton μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ περίπου 30 Βρετανών στα Μάλια, τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου 2013. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε το 19χρονο, τότε, Myles Litchmore ως δράστη της δολοφονίας. Ο νεαρός κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία και παραμένει προφυλακισμένος εν αναμονή της δίκης. Όμως, ο Litchmore-Dunbar έχει επανειλημμένως ισχυριστεί ότι είναι αθώος για την πράξη που του καταλογίζουν.

Οι βουλευτές του Labour

Σύμφωνα με το BBC, η βουλευτής του κεντροαριστερού κόμματος Labour, Heidi Alexander εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις ελληνικές αρχές και τη διαχείριση της υπόθεσης, 
λέγοντας στη Βουλή ότι η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, πιστεύει ότι η στήριξη που δέχτηκε από τη βρετανική κυβέρνηση ήταν εντελώς ανεπαρκής. Η Alexander κάλεσε τις βρετανικές αρχές να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην έρευνα. 
Η βουλευτής επίσης στράφηκε και εναντίον της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και των διαδικασιών που ακολουθεί, αφού ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε στην οικογένεια του θύματος, τα ρούχα που φορούσε τη μοιραία νύχτα. \”Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ρούχα δεν κρατήθηκαν στην Ελλάδα ως αποδεικτικά στοιχεία και ανησυχώ ότι οι ελληνικές αρχές ίσως δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν καταλλήλως\” είπε η Alexander, σύμφωνα με το BBC.
Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος Matthew-Burton, επίσης βουλευτής του ίδιου κόμματος, πρόσθεσε ότι έχει υποβάλει αίτηση στις βρετανικές αρχές να διεξαγάγουν τη δική τους έρευνα για την υπόθεση, κάτι που ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι δυνατό, καθώς το έγκλημα σημειώθηκε σε έδαφος άλλης χώρας. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook