Η αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines (SIA) ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει έρευνα για το ενδεχόμενο εισροής αέρα από μια πόρτα ενός Α380, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση τη Δευτέρα στο Μπακού.

\”Η αιτία του ατυχήματος αποτελεί αντικείμενο έρευνας, στην οποία θα συμμετάσχει και ομάδα εμπειρογνωμόνων της Airbus\”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

\”Η έρευνά μας επικεντρώνεται σε μια πόρτα στο κεντρικό κατάστρωμα από την οποία φαίνεται να σημειώθηκε εισροή αέρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί αλλαγή της πίεσης του αέρα\”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Περίπου 500 επιβάτες της πτήσης Λονδίνο-Σιγκαπούρη αποβιβάστηκαν τη Δευτέρα στο Μπακού μετά την αποσυμπίεση που σημειώθηκε και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν οι μάσκες οξυγόνου.

\’Ενας από τους επιβάτες δήλωσε ότι ακούσθηκε \”ένας θόρυβος αέρα\” από μια πόρτα του αεροσκάφους μετά την απογείωσή του από τη βρετανική πρωτεύουσα και ότι μέλος του πληρώματος εξήγησε ότι επρόκειτο για μια \”μικρή\” εισροή αέρα.

\”Ομάδα εμπειρογνωμόνων κατευθύνεται στο Μπακού. Προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αιτία αυτού του συμβάντος\”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Airbus στην Ασία.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους ύστερα από παραμονή αρκετών ωρών στο Μπακού μεταφέρθηκαν με άλλο αεροσκάφος στη Σιγκαπούρη.

Η SIA διαθέτει 19 Α380, ενώ έχει παραγγείλει ακόμα πέντε. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται 119 αεροσκάφη αυτού του τύπου σ\’ ολόκληρο τον κόσμο.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook