Πάνω από 30 οβίδες που έριξε το πυροβολικό των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι έπεσαν στην πλευρά της Τυνησίας καθώς οι μάχες συνεχίζονταν στη Λιβύη χθες Σάββατο, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tunis Afrique Presse.

Οι δυνάμεις του Καντάφι κι οι εξεγερμένοι μάχονται για τον έλεγχο του συνοριακού περάσματος Νταχίμπα-Ουάζιν, που θεωρείται σημείο-κλειδί για την είσοδο τροφίμων, ανθρωπιστικής βοήθειας και άλλων εφοδίων στη Λιβύη από τους εξεγερμένους.

Εκπρόσωπος των εξεγερμένων είπε ότι δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν τέσσερις μεγάλες δεξαμενές καυσίμων στην Μισράτα τις πρώτες πρωινές ώρες χρησιμοποιώντας ελαφρά αεροσκάφη. Η επίθεση έγινε στην περιοχή Κασρ Άχμεντ κοντά στο λιμάνι, ανέφερε ο ιστότοπος Brnieq, που πρόσκειται στους εξεγερμένους. Η επίθεση, είπαν οι εξεγερμένοι, παραβιάζει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων του ΟΗΕ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν να ελέγχουν το αεροδρόμιο στην Μισράτα, ενώ για το λιμάνι της μάχονται εξεγερμένοι και πιστοί στο καθεστώς -με συνέπεια να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων στην πόλη. Στη Μισράτα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους εξεγερμένους.

Οκτώ στρατιωτικά φορτηγά, ένα κτήριο από όπου ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν εξεγερμένους και πολίτες στην Μιζουράτα και 20 αποθήκες πυρομαχικών στην Τρίπολη, στην Μίζντα και στη Σύρτη επλήγησαν από επιδρομές του NATO. Έξι τεθωρακισμένα καταστράφηκαν στις πόλεις Ζιντάν και Μπρέγκα, ενώ ένα κυβερνητικό κτήριο επλήγη στην πόλη Ρας Λανούφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook