Με την επίσημη υποδοχή του προέδρου της Κομισιόν κ. Μπαρόζο και του Κολεγίου των Επιτρόπων από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά άρχισε στη 1:00 το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας.
Θα ακολουθήσει από τη 1:15 μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι γεύμα των Επιτρόπων με το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο και στην συνέχεια κοινή συνάντηση των επισήμων. Για τις 4:15 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κατ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν και αμέσως μετά θα γίνει η κοινή συνέντευξη Τύπου. Στις 4:00 το απόγευμα θα αρχίσουν και οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας: Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικών και Γενικών υποθέσεων, και Ενέργειας, Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά ενώ στο Ζάππειο Μεγαρο έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα Τύπου για να καλύψει τις ανάγκες των ελληνικών ΜΜΕ αλλά και των περίπου 65 ξένων ανταποκριτών με ειδίκευση στα ευρωπαικά θέματα. Στους ξένους ανταποκριτές έδωσαν ήδη συνεντεύξεις οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook