Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη, 20χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 19χρονης προ τριμήνου περίπου, την προσέγγισε άγνωστος δράστης, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και την εκβίασε να του αποστείλει προσωπικές της φωτογραφίες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα δημοσιοποιούσε προσωπικούς της διαδικτυακούς διαλόγους, τους οποίους είχε υποκλέψει από το κοινωνικό δίκτυο.
Στη συνέχεια, όπως προέκυψε, ο ίδιος δράστης χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ προσέγγισε και πάλι την 19χρονη, μέσω «Facebook», απαιτώντας χρήματα για να μην δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες.
Χθες σε προκαθορισμένη συνάντηση με την 19χρονη συνελήφθη ο δράστης, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας φορητός υπολογιστής (tablet).
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγείται σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook