Τελευταία ενημέρωση 14:25

Για κατάσταση πλήρους αναρχίας η οποία επικρατεί στο Παραλιακό μέτωπο του Ενετικού λιμένα των Χανίων και η οποία κάποια στιγμή πρέπει να εκλείψει έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης η κ. Μενδώνη την οποία συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου της, ζήτησε \”τη συνεργασία του δήμου Χανίων προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του παραλιακού μετώπου, η εικόνα των Χανίων στην ουσία, ώστε να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα και μια μελέτη σε τελική ανάλυση αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου, κάτι το οποίο στο ΥΠ.ΠΟ. θεωρούμε καθοριστικό οχι μόνο για την πολιτιστική της πόλης αλλά και για το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν\”. Όπως επεσήμανε η κ. Μενδώνη, η εικόνα που έχει σήμερα το Ενετικό Λιμάνι επιδέχεται πολύ μεγάλη βελτίωση.

Παράλληλα, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το flashnews.gr, την Τρίτη δημοπρατείται το έργο της ανέγερσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 18 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά άλλα θέματα τα οποία συζητήθηκαν η κ. Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ και Τουρισμού, έκανε γνωστό οτι θα διατεθούν περίπου 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι τομές που έχουν ξεκινήσει κάτω από το εθνικό στάδιο Χανίων προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς υπάρχει κάτω από το χώρο αυτό ο οποίος προορίζεται για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ.

Επίσης η κ. Μενδώνη ζήτησε από το δήμου Χανίων τη σύνταξη στατικής μελέτης για κτίριο της οδού  Ζαμπελίου για το οποίο προβλέπεται χρήση που θα έχει άμεση σχέση με την φυσιογνωμία της πόλης.

 Δηλώσεις Μ. Σκουλάκη

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων  έκανε γνωστό οτι σε αυριανή σύσκεψη στο Υπουργείο με των Γενικό Γραμματέα Τουριστικών και Πολιτιστικών Υποδομών είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η διαδικασία  της μεταβίβασης στο δήμο Χανίων της κυριότητας των Αγίων Αποστόλων, της πισίνας του πρώην Ξενία και των Τάφων των Βενιζέλων.

Επίσης ο δήμαρχος Χανίων έκανε γνωστό πως σε ότι αφορά την εικόνα του Ενετικού Λιμένα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποκτήσει το λιμάνι την εικόνα που του αρμόζει.

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης σημείωσε ότι στο πρόγραμμα ανάπλασης της Παλιάς Πόλης προβλέπεται η δημιουργία θεάτρου στην Δυτ. Τάφρου αλλά από την πλευρά του υπουργείου τονίστηκε οτι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο στην ανατολική Τάφρου με τη μορφή ήπιας παρέμβασης.

Επίσης αναφορικά με το χώρο της Φορτέζας έγινε γνωστό οτι στις προθέσεις του δήμου είναι η αξιοποίηση του σε συμβατές με την ιστορία του μορφές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook