Μεγάλες είναι οι ελλείψεις φαρμάκων και υλικού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρει η ένωση σε ανακοίνωσή της, δεν υπάρχουν καν βασικά και απαραίτητα φάρμακα για την υγεία των ασθενών.

Σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου: "Από το τέλος του προηγούμενου χρόνου παρατηρήσαμε ελλείψεις φαρμάκων και υλικού στις κλινικές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Δυστυχώς οι ελλείψεις αυτές συνεχίστηκαν και το πρόβλημα διογκώθηκε σταδιακά τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, με αποτέλεσμα πλέον να έχουμε σοβαρά προβλήματα στο χειρισμό των ασθενών μας,

Ενδεικτικά οι ελλείψεις φαρμάκων στην Παθολογική Κλινική μετρώνται σε λίστες των 3-4 σελίδων ενώ πλέον δεν υπάρχουν αναντικατάστατα αντιβιοτικά., ερυθροποιητίνη, αντισηπτικά.

Πολλές φορές έχει χρειαστεί να προτείνουμε σε ασθενείς να αγοράσουν κάποια φάρμακα, γεγονός που για τα νοσοκομειακά φάρμακα δεν είναι πάντα δυνατό.

Παρά τη διαβεβαίωση της Διοίκησης ότι το πρόβλημα θα λυθεί με τον καινούριο χρόνο είμαστε στις 8 Ιανουαρίου χωρίς αλλαγή αυτής της απαράδεκτης για τους ασθενείς μας κατάστασης.

Με δεδομένες τις περικοπές των κονδυλίων για το 2014, πιστεύουμε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν θα έχουν ημερομηνία λήξεως αντίθετα θα επιδεινώνονται ή θα λύνονται μετακυλίοντας ακόμα ένα οικονομικό βάρος στους νοσηλευόμενους ασθενείς".