Με ταχύτατους ρυθμούς και εντός των χρονοδιαγραμμάτων προχωρά το έργο επέκτασης του Διεθνούς Αερολιμένα Χανίων \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\”.
Ουσιαστικά έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφών – που αποτελούσαν και το πλέον χρονοβόρο τμήμα του έργου λόγω του βραχώδους υπεδάφους – και ξεκινούν οι εργασίες θεμελιώσης του νέου κτιρίου.

Μάλιστα, σήμερα στο αεροδρόμιο Χανίων υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Αερολιμενάρχη Χανίων κ.Σταύρου Καστρινάκη και εκπροσώπων της επιβλέπουσας αρχής (ΕΥΔΕ αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος) και της αναδόχου εταιρείας, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία του έργου.
Υπενθυμίζεται πως το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

\"\"

Ι. Επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού (που σήμερα έχει επιφάνεια 13.325,5 τ.μ.) προς τα ανατολικά σε επιφάνεια 23.000τμ, συμπεριλαμβανομένης της αναδιαρρύθμισης και αναβάθμισης των υφιστάμενων χώρων αυτού, έτσι ώστε η τελικά συνολική επιφάνεια του κτιρίου να είναι 31.368,53 τ.μ. σε 4 επίπεδα. 
Θα περιλαμβάνει νέο χώρο στάθμευσης 56 λεωφορείων και νέο χώρο στάθμευσης 213 ΙΧ οχημάτων.

\"\"

ΙΙ. Κατασκευή του νέου κτιρίου Πύργου Ελέγχου συνολικής επιφάνειας 1.872,98 τ.μ. 
ΙΙ. Κατασκευή νέου κτιρίου αμαξοστασίου συνολικής επιφάνειας 2.566 τ.μ. 
ΙV. Κατασκευή του νέου κτιρίου του χώρου φύλαξης απορριμμάτων 483,5 τ.μ.

\"\"

Επιπλέον περιλαμβάνεται διαμόρφωση νέου περιβάλλοντα χώρου συνολικής επιφάνειας 34.555τ.μ. και αναδιαμόρφωση 21.600 τ.μ. υφιστάμενης επιφάνειας.
Το έργο περιλαμβάνεται στον Κατάλογο με τα Μεγάλα Υπό Κατασκευή Έργα στην Ελλάδα και θα έχει παραδοθεί προς χρήση στα τέλη του 2015.

(Σ.Σ.: Οι φωτογραφίες απο το εργοτάξιο ελήφθησαν την ημέρα των Θεοφανείων και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν εργαζόμενοι)

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook