Ένα από πιο παλιά και ιστορικά κτίρια που βρίσκεται στο κέντρο Ηρακλείου και στεγάζει τα 6ο και 44ο Δημοτικά Σχολεία, απ΄ όπου αποφοίτησαν γενιές και γενιές Ηρακλειωτών, ανακατασκευάστηκε από το Δήμο Ηρακλείου και μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό κτίριο λύνοντας το στεγαστικό πρόβλημα των μαθητών.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε, ο Αγιασμός και τα Εγκαίνια του Σχολικού Συγκροτήματος από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ. Ειρηναίο και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη παρουσία γονέων, μαθητών ,εκπαιδευτικών σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολου Κλινάκη και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των φορέων της πόλης.
Τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης όσο και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο Δήμος Ηρακλείου ακόμα και όταν η αρμοδιότητα ανέγερσης Σχολικών Kτιρίων δεν ανήκε στον Α Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,ανέλαβε και εκπόνησε τις μελέτες για την στατική αποκατάσταση και τη ριζική ανακατασκευή αυτού του Ιστορικού κτιρίου.

\"\"

Όπως ανέφεραν, η Δημοτική Αρχή στη συνέχεια διεκδίκησε και εξασφάλισε Ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και σήμερα να παραδίδεται στην Ηρακλειώτικη Κοινωνία ένα υπερσύγχρονο κτίριο που θα καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες των δύο συστεγαζόμενων Σχολείων.
Επίσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου ευχήθηκε στους μαθητές που σήμερα μπήκαν στο καινούργιο τους Σχολείο να έχουν καλό ταξίδι στους δρόμους της Γνώσης, της Μάθησης και της Προόδου.
Ο κ. Κουράκης επεσήμανε ακόμη ότι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία Νέων Σχολικών Κτιρίων, για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών καθώς και η παροχή όλων των σύγχρονων υποδομών για την καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση. 
Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν και άλλες Σχολικές Μονάδες όπως το 23ο Νηπιαγωγείο και το Νηπιαγωγείο Βενεράτου ενώ θα δημοπρατηθούν νέα έργα όπως το 10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου και η Ενεργειακή Αναβάθμιση πολλών υφιστάμενων Σχολικών υποδομών. Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Κουράκης οι υπηρεσίες του Δήμου συνεχίζουν τα εκπονούν μελέτες και για άλλες Σχολικές Μονάδες.
Το Ιστορικό κτίριο κατασκευάστηκε το 1937 και βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου δίπλα από τον Ι.Ν. του Αγ. Τίτου. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 2.260.000 € και χρηματοδοτήθηκε από ΕΣΠΑ .
Οι εργασίες που έγιναν για την αποκατάσταση αφορούσαν τη στατική ενίσχυση του υφιστάμενου κτιρίου και την ανακατασκευή πλήρως της τοιχοποιίας και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς επίσης και την προσθήκη νέου τριώροφου κτιρίου στην δυτική πλευρά του υπάρχοντος κτιρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των μαθητών
Το σχολείο μετά τις εργασίες ανακατασκευής έχει συνολικά :
• 14 αίθουσες διδασκαλίας
• 1 αίθουσα Ηλεκτρονικών υπολογιστών
• 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 
• 1 αίθουσα Καλλιτεχνικών
• αίθουσες φαγητών 
• Νέα γραφεία Δ/ντων – Δασκάλων
• 1 γήπεδο μπάσκετ
• Υποδομές υγιεινής (WC) με πρόβλεψη για ΑμΕΑ
• Νέο λεβητοστάσιο – μηχανοστάσιο και νέα δεξαμενή νερού.
Η συνολική δόμηση του κτιρίου είναι 1173τ.μ.
Ο περιβάλλοντας χώρος καλύφθηκε από βιομηχανικό δάπεδο και λωρίδες από χτυπητό μάρμαρο Φαιστού και κατασκευάστηκαν παρτέρια με πράσινο παράλληλα της περίφραξης ενώ τοποθετήθηκαν και νέα φωτιστικά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook