Μπορεί οι ΗΠΑ να γνώρισαν πρωτοφανείς συνθήκες ψύχους τις τελευταίες ημέρες, όμως για μερικούς αμερικανούς σέρφερ το απίστευτο κρύο δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο για την πραγματοποίηση του αγαπημένου τους χόμπι.

Ο Burton Hathaway και μερικές ακόμη γενναίες ψυχές αγνόησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες, άρπαξαν τις σανίδες τους και ξεχύθηκαν στο Stoney Point, τη «Μέκκα των Μεγάλων Λιμών για σέρφινγκ», όπως χαρακτηριστικά λέει ο Hathaway.

Το Stoney Point στη Μινεσότα, στη λίμνη Superior, τη βαθύτερη από τις Μεγάλες Λίμνες, διατηρεί τη θερμότητα για το μεγαλύτερο διάστημα. Έτσι η θερμοκρασία του νερού φτάνει τους «ευχάριστους 2 μέχρι 3 βαθμούς Κελσίου», σύμφωνα με τον Hathaway, ακόμη και όταν η αισθητή θερμοκρασία έξω από το νερό είναι -46 βαθμοί.

Ο Burton Hathaway κάλυψε το πρόσωπό του με βαζελίνη για να αποφύγει το κρυοπάγημα και μιλώντας στο GrindTV εξήγησε πως το δυσκολότερο κομμάτι ήταν να αφαιρέσει τον πάγο από τη σανίδα.

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 30 λεπτά για να γίνει σωστά, καθώς διαφορετικά «θα διαλύσεις τη στολή σου για να τον βγάλεις».

Το σέρφινγκ σε γλυκό νερό, είναι «μια τελείως διαφορετική εμπειρία», περιγράφει ο ίδιος. Οι σέρφερ πρέπει να χρησιμοποιούν πιο παχιές και πλατιές σανίδες απ’ ό,τι στον ωκεανό.

Δείτε το βίντεο από τη μοναδική εμπειρία σερφ στους -46 βαθμούς…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook