Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενημέρωσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες με θέμα «Δυνατότητες ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας στις χώρες GCC (Gulf Cooperation Council )» και ειδικότερα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Ηράκλειο, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στην Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 5 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΟΠΕ στην Ηλιούπολη.

Μετά τις αντίστοιχες επιτυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών για τις χώρες των GCC, οι τρεις εκδηλώσεις στοχεύουν αφενός στη συνέχιση της ενημέρωσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων για τις ευκαιρίες που προσφέρονται ειδικότερα στις χώρες της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ, αφετέρου δε στην έγκυρη πληροφόρηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε όλη την επικράτεια.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, θα παρουσιάσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΠΕ για το 2014, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που ο ΟΠΕ υλοποιεί στις εν λόγω αγορές, και κατόπιν τη σκυτάλη θα πάρουν οι κύριοι Μ. Βρεττάκης, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α΄ Η.Α.Ε και Θ. Ξυπολιάς, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α΄ Τζέντα, Σ. Αραβία, οι οποίοι θα αναλύσουν το εμπορικό περιβάλλον των εν λόγω χωρών σήμερα, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δίνονται στους Έλληνες εξαγωγείς, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των αγορών αυτών.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Daily Mail Group (DMG), αλλά και τις εκθέσεις που διοργανώνει η DMG για κάθε κλάδο στις συγκεκριμένες αγορές, ο Group Event Director της εταιρείας, Mr. Andy White και η Group Event Director-Design της εταιρείας, Miss Frederique Maurell.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook