Υλικά

• 400 γρ. ξερά φασόλια
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη
• ½ κ. γλυκού πάπρικα καυτερή
• 100 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
• 60 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
• 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 200 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 100 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• 100 γρ. λουκάνικο χοιρινό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• 80 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βρέχουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό μέσα σε λεκάνη για 8 ώρες. Κατόπιν τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό. Ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε, το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τις ντομάτες, και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε ακόμα για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στο μεσοδιάστημα, σοτάρουμε σε τηγάνι το σκόρδο, το σύγκλινο και με το λάδι που θα βγάλει σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι και τα λουκάνικα.

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, βάζουμε την πάπρικα και αφήνουμε το φαγητό 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να γλασάρει η σάλτσα. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειαστεί με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.