Μία νεαρή κοπέλα από την Ικαρία που φέρεται να διατηρούσε, τους τελευταίους μήνες, προσωπικές σχέσεις με τον 56χρονο Χριστόδουλο Ξηρό θεωρείται «κλειδί» στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην 17Ν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν ακόμη τις έρευνές τους σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής που πιθανολογείται ότι επισκέφθηκε ο 56χρονος μετά την εξαφάνισή του από την Καλλικράτεια της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να δημιουργήσουν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον Χριστόδουλο Ξηρό και δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας -το βράδυ της Πέμπτης- για την εμφάνισή του στις φυλακές Κορυδαλλού, να υπάρχουν εξελίξεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί ο 56χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αποκτήσει επαφή με νεαρή που κατάγεται από την Ικαρία και την οποία είχε συναντήσει σε προηγούμενες άδειές του, ενώ είχε μαζί της πολλές τηλεφωνικές επαφές. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ λοιπόν, επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για το κατάλυμα του Ξηρού και τις κινήσεις του τα τελευταία 24ωρα με βάση τις πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν από τις επιλογές της συγκεκριμένης γυναίκας.

Πλέον, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, έχουν αναλυτική μαρτυρία από συγγενή του Χριστόδουλου Ξηρού ο οποίος φέρεται να τον μετέφερε από την Καλλικράτεια στην Αθήνα, σε ένα από τα σπίτια μελών της οικογένειας Ξηρού, στην πλατεία Αττικής. Εκεί υπήρξε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ όπως και σε άλλα καταλύματα στα οποία μπορεί να είχε δώσει παρόν ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι ο συγγενής του 56χρονου που τον μετέφερε στην Αθήνα δεν γνώριζε το σχέδιο εξαφάνισής του, αφού δεν γνώριζε τα ακριβή δεδομένα της άδειας που είχε λάβει από τις φυλακές Κορυδαλλού και τους περιοριστικούς όρους των μετακινήσεών του. Οι αστυνομικοί σημειώνουν, πάντως, ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αφήσει όλα τα ρούχα του, το κινητό του και προσωπικά αντικείμενα του στην Χαλκιδική και αυτό αποτελεί ένα δείγμα του «οργανωμένου συστήματος υποδοχής» που υπήρχε γι αυτόν. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανότερο ενδεχόμενο σε αυτή την πρώτη φάση τον Χριστόδουλο Ξηρό να υποθάλπουν άτομα που σχετίζονται με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και σχετιζόμενες ένοπλες οργανώσεις.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook