«Θα τηρήσω το λόγο μου και θα έρθω. Θα έρθω και θα είμαι παρών», τόνισε και σήμερα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης είπε ότι μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ότι «θα συλληφθώ, θα οδηγηθώ στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθώ στον ανακριτή».

Επιβεβαίωσε ότι ο δικηγόρος του συναντήθηκε με τον ανακριτή χθες και ξεκαθάρισε ότι δεν του έχει δοθεί άδεια από τον εισαγγελέα και ότι: «Είμαι καταζητούμενος αυτή τη στιγμή και αυτοβούλως θα εμφανιστώ». Τόνισε ότι μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα έχει επιστρέψει.

Τόνισε την πικρία του γιατί οι εισαγγελείς δεν τον κάλεσαν να του ζητήσουν εξηγήσεις. Και πρόσθεσε ότι μπήκε στο χώρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έχοντας εξασφαλίσει το οικονομικό του πρόβλημα. «Ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι επιχειρηματίας από το 1989 που γύρισα από την Αμερική. Σε ηλικία 28-29 έδινα συμβουλές και πληρωνόμουν γι’ αυτές. Είμαι επιχειρηματίας πάνω από 20 χρόνια. Αργότερα, πήγα στον Παναθηναϊκό και από το 1999 έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα. Μιλάτε για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει φορολογικές δηλώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ. Έχω πληρώσει για όλα αυτά», είπε συμπληρώνοντας: «Πούλησα τις συμμετοχές που είχα σε κάθε εταιρεία. Όλα είναι στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ».

Αναφερόμενος στην εισαγγελέα, κ. Παπανδρέου, υποστήριξε: «Φώναξε με να σου πω αυτά τα πράγματα. Μην με ξεφτιλίζεις στην ελληνική κοινωνία» και για το πόρισμα, ανέφερε ότι «Πρέπει να δω ακριβώς σε ποιο δάνειο αναφέρονται».

Διερωτήθηκε αν η κ. Παπανδρέου θα ασκήσει διώξεις στις άλλες τράπεζες που έχουν δώσει λεφτά στην ALAPIS και είπε: «Γνώριζα εγώ ότι είναι αναξιόπιστος ο κ. Λαυρεντιάδης; Γιατί η κ. Παπανδρέου δεν ασχολείται με τον κ. Προβόπουλο; Πώς να ξέρω ότι ο Όμιλος Λαυρεντιάδη έχει πρόβλημα και κλέβει τις εταιρείες του; Οι άλλες τράπεζες που χρηματοδότησαν τον κ. Λαυρεντιάδη βρίσκονται σε δίωξη;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι: «Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Βλέπω μια φοβερή στοχοποίηση. Θέλουν να με στείλουν ως πρόβατο επί σφαγή επειδή μπορώ να ζήσω στο εξωτερικό», είπε τονίζοντας: «Ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν θέλει να φύγει. Είναι εδώ».

Ερωτώμενος για τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι βρίσκεται στο εξωτερικό ενώ γνώριζε για τη δίωξή του, είπε: «Δεν με αφορά τι κυκλοφορεί στην Αθήνα. Ζω στο εξωτερικό τα 2/3 του χρόνου επειδή δεν υπάρχει δουλειά στην Ελλάδα. Έχω στοιχεία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Παραμένω στο εξωτερικό για να μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου με παρεμβάσεις και να μάθει ο ελληνικός λαός. Θέλω ο ελληνικός λαός να ξέρει την αλήθεια», τόνισε.

Πάντως, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA υποστήριξε: «Όλο το πόρισμα είναι στον αέρα και δεν υπάρχει θέμα για κανέναν». Και τόνισε ότι πρόκειται περί συνωμοσίας γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Είπε: «Γίνεται πόλεμος, χωρίς να γνωρίσω ποιος τον κάνει». 

Ανέφερε δε ότι: «Μόλις είπα στο MEGA Σαββατοκύριακο να γίνει το Τ.Τ. συστημική τράπεζα άρχισαν οι έλεγχοι». Και τόνισε: «Είμαι θύμα συκοφαντιών. Έχω πολεμήσω πολλές φορές στη ζωή μου και θα πολεμήσω και τώρα», υποστηρίζοντας ότι είχε μία πολύ δυνατή τράπεζα, την οποία παρέδωσε με κέρδη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook