Διαβάστε το μήνυμα, χωρίς αποστολέα, που έχει στείλει εως τώρα πάνω από 100.000 φορολογούμενους στις Εφορίες για να ζητήσουν επιστροφή της έκτακτης εισφοράς ως παράνομη και αντισυνταγματική.

Το sms χωρίς αποστολέα που έχει βραχυκυκλώσει τις Εφορίες αναφέρει: 

''Ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014''.

Το sms αυτό συνοδεύεται από μία φήμη, ότι δηλαδή όλα ξεκίνησαν από μία δικαστική απόφαση που δικαίωσε καθηγητή ο οποίος είχε αιτηθεί την επιστροφή της έκτακτης εισφοράς.

100.000 φορολογούμενοι έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις επιστροφής της έκτακτης εισφοράς

Παρά το ότι τέτοια απόφαση δεν έχει εκδοθεί ούτε από το πλέον αρμόδιο, δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας, 100.000 φορολογούμενοι έχουν ήδη υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις επιστροφής της έκτακτης εισφοράς.

Μάλιστα εντυπωσιακό είναι πως το συγκεκριμένο μήνυμα, που κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό, αποτέλεσε αιτία για να την ''πατήσουν'' ακόμα και εφοριακοί, με τις αιτήσεις τους μέχρι στιγμής να ξεπερνούν τις 10.000.

Ο λόγος που το μήνυμα αυτό προκαλεί έμφραγμα στις εφορίες είναι πως οι εφοριακοί οφείλουν να απαντήσουν εγγράφως σε κάθε μία από αυτές τις αιτήσεις.

newsit.gr