Αυξημένη κινητικότητα στα αυτοδιοικητικά εν όψη των αναμετρήσεων που φέρνει το 2014.Πληροφορίες κάνουν λόγο για μετακινήσεις περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων όχι μόνο απο τον ένα βαθμό αυτοδιοίκησης στον άλλο, αλλά και από ψηφοδέλτια ενός διαμερίσματος σε άλλο όταν οι υποψήφιοι εντοπίζουν ότι θα υπάρξει δυσκολία επανεκλογής.Επίσης πολλοί διαμερισματικοί μετακομίζουν στον κεντρικό κορμό των ψηφοδελτίων στο Ηράκλειο, βάζοντας τον πήχη ψηλότερα και διεκδικώντας μεγαλύτερες θέσεις.

Οι Αντιδήμαρχοι στο Ηράκλειο λογικά δεν θα ζοριστούν στην επανεκλογή τους,αφού φαίνεται πως η τοπική κοινωνία έχει εκτιμήσει το έργο τους πλην μιας ή δυο εξαιρέσεων που φαίνεται ότι δεν \”περπάτησαν\” (όπως ακόμη και στατιστικά είθισται να συμβαίνει) παρά το \”σπρώξιμο\” ακόμα και από συγκεκριμένα τοπικά MEDIA.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί λένε χαρακτηριστικά μέσα κι έξω από την Λότζια,ότι \”κάποιοι μπορεί μα ήρθαν με αέρα και κάποιοι μάλιστα με Ευρωπαικό, στο Δήμο, αλλά μόνο αυτό τους έμεινε να χουν να πουν στους πολίτες που τους ψήφισαν.\”

\”Οι στενές σχέσεις άλλωστε που κάποιοι απ αυτούς διατηρούν με έμμισθα στελέχη της Περιφέρειας δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει την επανεκλογή\” υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες τους συσχετισμούς,ειδικά τώρα,με την νέα δυναμική φουρνιά που ο έμπειρος σε αυτά Γιάννης Κουράκης ετοιμάζεται να ρίξει στο παιχνίδι\”.

Το παιχνίδι για το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Κουράκη θα χει μεγάλο ενδιαφέρον στην περιοχή του πρώην Δήμου της Ν Αλ/σου, όπου πολλοί μνηστήρες για λίγες θέσεις θα δώσουν μάχη σώμα με σώμα για μια \”θέση στον ήλιο\” με δεδομένο ότι εκεί έχουν γίνει ανατροπές σε προσωπικές σχέσεις και παλιές ισορροπίες.

Ερωτηματικά επίσης δημιουργεί και μια πρόσφατη κίνηση της τοπικής ΝΔ μέσω στελέχους της,να αναζητήσει για τον Δήμο Ηρακλείου(;) επαφή με πρωην εκλεγμένο του ΠΑΣΟΚ σε επιστημονικό φορέα της Αν Κρήτης.Οι πληροφορίες μας πάντως κάνουν λόγο ότι μέχρι τις αρχές του Φλεβάρη ο Γρηγόρης Πασπάτης θα μιλήσει ανοιχτά,και επίσημα θα ανακοινώσει τις προθέσεις του, οπότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ίδιος δέχεται πιέσεις από το αστικό Ηράκλειο ώστε να προχωρήσει στην υποψηφιότητα του, ενώ ο γιατρός φαίνεται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και πολιτών περιφερειακά της πόλης.

Φαίνεται άλλωστε ότι έχει το προβάδισμα έναντι όλων στην γαλάζια παράταξη για την Λότζια,και τις περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσει δυνατό ψηφοδέλτιο ,παρά το γεγονός ότι κάποιοι εσωκομματικά υποστηρίζουν ότι και η λύση του Βουλευτή Μάξιμου Σενετάκη θα μπορούσε να περπατήσει ικανοποιητικά.

Ο Βαγγέλης Σισαμάκης ως καλός μαθηματικός απ την άλλη πλευρά,μαθαίνουμε ότι κάνει τις επικοινωνίες και \”λύνει δύσκολες εξισώσεις\” για τον σχηματισμό του ψηφοδελτίου του Γ.Κουράκη.

Οι πληροφορίες μας λένε, ότι βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση με όσους μιλάει.Εκεί δεν αποκλείεται να υπάρξει και πλεόνασμα, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ευθαρσώς την επιθυμία τους να συμμετέχουν στην εκλογική μάχη υπό τον Γιάννη Κουράκη ειδικά μάλιστα όσο ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να \”πάιζει\” με αργούς έως και μάλλον απογοητευτικούς ρυθμούς το διερευνητικό του παιχνίδι.

Μάλιστα δεν έιναι λίγοι εκείνοι που σπέυδουν να τονίσουν ότι στο τέλος θα βρει τον επικεφαλής \”εκλεκτό\” και δεν θα βρίσκει τους διακόσιους …(τόσους) που χρειάζεται να κλείσει ψηφοδέλτιο, είτε γιατί δεν θα χει χρόνο να πείσει κάποιους ότι μπορούν να δουλέψουν για την εκλογή είτε γιατί θα χουν προλάβει άλλοι να \”κλεισουν\” μαζί τους.

Πρόσωπα με θέσεις σήμερα σε τοπικό επίπεδο που ακούγονται κατά διαστήματα προκειμένου να ριχτούν στην εκλογική μάχη στο ένα ή στο άλλο ψηφοδέλτιο μάλλον τελικά δεν θα πουν το πολυπόθητο \”ΝΑΙ\” αφού οι επιλογές τους είναι πολύ συγκεκριμένες και τα επιχειρήματα που προβάλουν ισχυρά.Χαρακτηριστική η περίπτωση του Γιάννη Μπρά με την επιτυχημένη παρουσία του στο τιμόνι του ΟΛΗ Α.Ε , ο οποίος όμως δεν φαίνεται προς στιγμήν έτοιμος(για δικούς του λόγους) να ριχτεί στη μάχη του σταυρού για κανένα συνδιασμό.

Τέλος αρκετοί έβαλαν πολλά στο μυαλό τους(…) μετά την χτεσινή κίνηση παρέμβαση με άρθρο του πρώην πρύτανη Γιώργου Γραμματικάκη στα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως και να χει μετά τις επόμενες δυο εβδομάδες \”θα σφυρίξει και θα αρχίσει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για το τελικό σχηματισμό των δυνάμεων που θα διεκδικήσουν το Δήμο Ηρακλείου.

Κ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook