Είθισται σε αρκετά μεγάλα κατασκευαστικά έργα να παρατηρούνται ορισμένες “αστοχίες” υλικών ή σχεδίων. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν μιλάμε για μια “μικρή αναποδιά”, αλλά για ένα τόσο απίστευτο γεγονός που δύσκολα μπορεί κάποιος να πιστέψει πως συνέβη στην πραγματικότητα!
Κι όμως στη Χιλή, μια γνωστή ισπανική κατασκευαστική εταιρεία κατάφερε – διότι περί κατορθώματος πρόκειται – να εγκαταστήσει την πρώτη αναδιπλούμενη, αρθρωτή γέφυρα της χώρας, με το ένα τμήμα της τοποθετημένο ανάποδα! Δηλαδή με το οδόστρωμα, τα περιμετρικά κάγκελα και τη σήμανση προς τα κάτω, να \’κοιτάνε\’ προς τη θάλασσα που χωρίζει την ακτογραμμή της ενδοχώρας στην περιοχή Valdivia με τις ακτές του νησιού Teja. Η γέφυρα Cau Cau θα ένωνε την μικρή αυτή απόσταση μεταξύ των δύο ακτών και θα καταργούσε την κυκλοφορία ανθρώπων και αυτοκινήτων με τα μικρά τοπικά φέρι, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι μηχανικοί και οι εργάτες που ανέλαβαν το έργο θα μπορούσαν να… ξεχωρίσουν το πάνω και το κάτω ενός οδοστρώματος!
Το εξωφρενικό στην όλη υπόθεση είναι πως το “λάθος” ανακαλύφθηκε στο τελικό στάδιο των δοκιμών, λίγο πριν τα εγκαίνια του αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων έργου.
Ο Χιλιανός πρόεδρος Sebastián Piñera είναι έξαλλος με τη γκάφα αυτή, μιλάει για εθνική ντροπή και απειλεί Θεούς και Δαίμονες, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίων Έργων Loreto Silva απέδωσε το σύνολο των ευθυνών στην κατασκευάστρια εταιρεία την οποία και κάλεσε να επιδιορθώσει τα… σπασμένα της.
Μέχρι τότε όμως τα social media έχουν “πάρει φωτιά”, φωτογραφίες με την “αναποδογυρισμένη” γέφυρα κατακλύζουν το Διαδίκτυο, όπως και μια παλαιότερη φωτογραφία μιας μικρής πεζογέφυρας που ορισμένοι κακοήθεις χρήστες του ίντερνετ αποδίδουν στην ίδια ισπανική εταιρεία, λέγοντας πως δήθεν ήταν το πρώτο έργο που ανέλαβε. Μικρή λεπτομέρεια: η περί ης ο λόγος γέφυρα, στην αυλή ενός ξενοδοχείου, θεωρητικά θα ένωνε τις δύο άκρες της αυλής περνώντας πάνω από τις πισίνες του ξενοδοχείου. Μόνο που τελικώς χτίστηκε ανάμεσά τους και… ενώνει μιαν ευθεία!!!
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook