Συνάντηση με τους ξένους ανταποκριτές που καλύπτουν την Ελληνική Προεδρία είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον ως «κατ´εξοχήν αντιευρωπαϊκη δύναμη» ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας ο πρωθυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά.

«Αυτά είναι αμοιβαίως αποκλεισμένα στοιχεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια “σχιζοφρενικη" προσέγγιση. Αλλά λέει για το ευρώ στο εξωτερικό και αλλά στους έλληνες πολίτες στο εσωτερικό» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή ο κ. Σαμαράς την χαρακτήρισε ως «εξτρεμιστική οργάνωση, με νεοναζιστική ιδεολογία που δεν σέβεται τον άνθρωπο. Για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου δεν πρέπει να γίνεις σαν αυτόν. Η ηγεσία της είναι στη φυλακή με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τη σεβόμαστε και κάνει τη δουλειά της». 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές και εκτίμησε ότι θα πανε πολύ καλά όλες οι φίλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις. «Και το κόμμα μου θα παει πολύ καλά» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία λέγοντας ότι «περιμένουμε όσα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 να εφαρμοστούν. Η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο και αφού οριστικοποιηθούν τα στοιχεία από τη Eurostat».

newpost.gr