Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος (Π.Α.Σ.) και οι \”Φίλοι του Ποδηλάτου\” συμμετείχαν στην πανελλήνια ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.

Με σύνθημα «ποδηλατώντας το Ρεθυμνάκι είναι όμορφο» περίπου 200 ποδηλάτες και παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Δημοτικό Κήπο απο όπου ξεκίνησε η ποδηλατοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε ανακοίνωση του ο Π.Α.Σ. αναφέρει: «Η ποδηλατοπορεία είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: Μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.

Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους. Διεκδικούμε: δημόσιες συγκοινωνίες-ποδηλατόδρομους-πεζόδρομους σε αρμονική συνύπαρξη-για να αναδείξουμε το Ρέθυμνο ως έναν τόπο εναλλακτικού τουρισμού».

rethnea.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook