Στήριξη στη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το όνομα της οποίας περιλαμβάνεται στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση του ΤΤ, παρέσχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τι λέει το πόρισμα

Μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό εν όψει έλευσης της τρόικας, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κ. Σακελλαρίου, στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα.»

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό εν όψει άφιξης της τρόικας την επόμενη εβδομάδα.

Για το θέμα της τρόικας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση και σε βάθος εξέταση

Η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε στο θέμα και την Παρασκευή, ζητώντας την άμεση και σε βάθος εξέταση της υπόθεσης του ΤΤ, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, τόσο για τους άμεσα όσο και για τους έμμεσα εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Παράλληλα, ζητά να δοθούν εξηγήσεις και από τον διοικητή της ΤτΕ για τον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων όλων των τραπεζών.

«Τα δημοσιεύματα για παρόμοιες χρηματοδοτήσεις μεγάλων συστημικών τραπεζών καθιστούν αναγκαία την άμεση παρουσίαση των εκθέσεων ελέγχου των επιτρόπων του ΤΧΣ για τις συστημικές τράπεζες, καθώς και το να δοθούν εξηγήσεις από τον διοικητή της ΤτΕ για τον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων όλων των τραπεζών» αναφερεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook